ROKOVO 2022. Pjevači i plesači pokazali raskoš “ruha i duha” na Smotri folklora

Rokovo je prije svega podsjećanje na bogatu virovitičku prošlost koja je protkana kulturom, znanošću i umjetnošću. Zato svake godine svoj obol proslavi daju kulturno-umjetnička društva koja nastupima pokazuju ne samo raskoš ruha, već i bogatstvo duha i povijesti sačuvanih u pjesmi i plesu naših djedova i baka. 

Bilo je tako i danas (nedjelja), na bogatoj Smotri folklora, na kojoj su uz domaćine, KUD Virovitica, nastupili i brojni gosti. Glazbeno-plesnu čestitku Virovitici tradicijskim plesovima tako su uputili prvo domaćini – članovi Folklorne i Dječje te Starogradske sekcije KUD-a Virovitica, ali i članovi KUD-a Suhopolje, KUD-a Špišić Bukovice, Matice umirovljenika VPŽ-a, KUD-a Dugo Selo Lukačko, Udruge Mađara, KUD-a Sesvečice iz Podravskih Sesveta te KUD-a Podravine iz Čađavice. 

MG 0395

Folkloraši su se publici predstavili koreografijama s kojima inače njeguju tradiciju svog kraja i s kojom se predstavljaju i u drugim hrvatskim gradovima i inozemstvu prilikom gostovanja na različitim manifestacijama. Iako je svaki nastup bio nagrađen srdačnim pljeskom, za najveće osmijehe u publici bili su zaduženi najmlađi, okupljeni u Dječju sekciju KUD-a Virovitica.

(www.icv.hr, mlo; foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content