ROKOVO 2022. U petak započinje proslava Dana grada Virovitice: Evo što će se sve događati prvog dana

Ovogodišnja proslava Dana grada Virovitice – Rokovo započinje u petak, 12. kolovoza u 9 sati, kada će se ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održati Viroliber odnosno prodajna izložba knjiga. Dok će se u isto vrijeme u Dnevnom boravku Crvenog križa odigravati šahovski turnir koji se provodi kroz program „Kockica vedrine“.

Proslava će se nastaviti u 10 sati u Gradskom parku gdje će se održati kreativna radionica za djecu, a od 15 do 20 sati na željezničkom kolodvoru biti će postavljena izložba „Virovitica voli vlakove“. U 17.45 uputiti se možete u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica gdje će se održati predstavljanje brošure o Mirku Danijelu Bogdaniću pod nazivom „Virovitički tragač za zvijezdama“, a nakon toga, u 18 sati održat će se predavanje i otvorenje izložbe astrofotografija profesora Aljoše Graovca pod nazivom „HUBBLE“. Također tijekom cijelog kolovoza u Knjižnici možete razgledati izložbu pod nazivom „Izbor iz znanstveno-fantastične književnosti“.

Službeno otvorenje Rokova započet će u 18.30 sati defileom Gradske glazbe i Mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica od Dvorca do pozornice kod Gimnazije, gdje će u 19 sati Rokovo biti svečano otvoreno. 

Nakon toga slijedi promenadni koncert defileom Gradske glazbe i Mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica, također na pozornici ispred Gimnazije.

Od 20 sati na SRC VeGeŠKa igrat će se malonogometni turnir „Četiri kafića“ – DPH Virovitica.

Prvi dan proslave obilježit će i koncerti, pa će tako od 20 sati na pozornici ispred Robne kuće posjetitelje zabavljati grupa Čista Petica, a nakon njih u 22 sata slijedi koncert Ivana Zaka.

(www.icv.hr, ib)

rokovo 2022 1000px 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content