Slatka malena obitelj: Gdje god prođu, poniji Tomi, Cvijeta i Šarac mališanima izazovu osmijeh na lice

Kad bi postojalo natjecanje za “najslađu životinjsku obitelj” na našem području, onda bi, ako bi se pitalo djecu, prva nagrada bez sumnje pripala tati Tomiju, mami Cvijeti i sinu Šarcu. Oni su doslovno mala obitelj i to ponija. Gdje god prođu, mame osmijeh na lice i privlače ne samo djecu, već i odrasle.  

Upregnuti u malu zapregu, prolaze danas (subota) Viroviticom i okolicom u Virovitičkom konjičkom maratonu „Josip Blažević – Joza“. Svojim malim, kratkim nožicama poniji jednako uspješno drže korak i broje kilometre kao i snažni lipicanci i drugi sudionici maratona. 

Vlasnik Marijan Kovačević iz Turanovca kaže kako ima samo njih, iako je prije držao i više konja. Tomi i Cvijeta imaju 13 godina, a znatiželjni, ali uz mamu privijeni Šarac tek nešto više od dva mjeseca. Na svakoj lokaciji na kojoj naprave odmor, Šarac iskoristi priliku za novi “gablec”. 

-Oni su mi velika ljubav i volimo ići u šetnje, sudjelovati u akcijama poput ove, pogotovo jer je to prilika da se djeca malo druže s njima – kaže nam Marijan.

Tomi i Cvijeta su strpljivi roditelji, pokazuje današnji maraton. Rzanjem “upućuju” Šarca kako hodati cestom i držati se sigurne linije, odnosno, dalje od automobila i kako se ne uznemiravati na lavež pasa.  

Marijan kaže kako koristi svaku priliku da u zaprezi prođe s njima svojim mjestom, pa i znatno dalje, kako bi djeci koja požele omogućio da pomiluju ponije te se provezu u kolima. (www.icv.hr, mlo) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content