Tijekom vikenda evidentirano 298 prekršaja: Vozač pod utjecajem alkohola uhvaćen i na električnom romobilu

Od 12. do 15. kolovoza na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 15 vozača osobnih automobila, biciklista i vozača električnog romobila koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

U navedenom vremenu osim alkohola evidentirano je još 298 prekršaja, od kojih 180 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedno upravljanje neregistriranim vozilom i 72 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu, 13. kolovoza, oko 20 sati između Zmajevca i Batine kada je u nadzoru prometa zaustavljen 36-godišnji biciklist iz Batine. Evidentirana mu je koncentracija od 2,40 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U nedjelju, 14. kolovoza, oko 14 sati u Osijeku, na raskrižju Crkvene ulice i Ulice Zeleno polje, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 31-godišnjak iz Osijeka, zbog neprilagođene brzine sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 1,96 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Također, 14. kolovoza, oko 13 sati, u blizini mjesta Popovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 26-godišnjak je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika te napustio mjesto prometne nesreće. Nakon pronalaska evidentirana mu je koncentracija od 0,59 promila alkohola u krvi.

Jučer, 15. kolovoza, oko 17.30 sati, između Trnave i Dragotina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 27-godišnjak je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 2,82 promila alkohola u krvi. Vozač je u posljednje tri godine jednom pravomoćno kažnjen za upravljanje pod utjecajem alkohola i jednom za upravljanje pod zabranom te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, dvije na području Đakova, jedna na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira. Lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba, a u preostale tri nesreće je nastala materijalna šteta.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content