XC Koral Orahovica: Luka Horvat iz Osijeka slavio u najjačoj kategoriji

U sklopu 13. Slavonske brdske biciklističke lige, održana je tradicionalna XC utrka u Orahovici i ove godine pod nazivom Koral je je održana na ranču istog imena u Orahovici, a u organizaciji domaćeg Biciklističkog kluba LOOD. U utrci je sudjelovalo 70-ak biciklista iz cijele kontinentalne Hrvatske i Mađarske u devet kategorija i to U 13 za žene i muškarce, sport, veteran A,B,C, žene, kadeti, juniori i najjača kategorija – elite.

-I ove godine uložili smo ogroman trud, gotovo mjeseca dna priprema i mogu reći da se isplatilo, velik broj sudionika, odlične i zanimljive utrke i vjerujem da su svi uživali. Hvala svima koji su došli i svima koji su nam pomogli, a najboljima čestitam – rekao je predsjednik BK LOOD Mario Vida.

Na kraju najbolji su se popeli na pobjednička postolja i adekvatno nagrađeni, uz medalje bili su tu i pokloni u vidu prepoznatljivih orahovačkih proizvoda. Utrke su bile itekako zanimljive i neizvjesne, ali najbolji su prvi prošli kroz cilj.

U kategoriji U 13, kod djevojaka slavila je Korina Juranić iz BGK Tuškanac Zagreb, u istoj kategoriji kod mladića zlato je osvojio Luka Kišiček također iz BGK Tuškanac, srebro je pripalo Reneu Vršiću iz Bk Dugo Selo, a bronca njegovom klupskom kolegi Natanaelu Dubravčiću.

IMG 8145

U kategoriji sport, zlatnu medalju osvojio je Karlo Buti iz BK Požega, a srebro i broncu ”uzeli” su vozači BK Festung iz Slavonskog Broda Anđelko Majstorić i Saša Presežnik.

Kod veterana C najbrži je bio Krešimir Pavičić iz BBk Požega, drugo mjesto pripalo je Ivicu Kerepu iz BK Maraton Team Donji Miholjac, a teći je bio vozač istog tima Siniša Crnčan.

U kategoriji veteran B ciljnu vrpcu prvi je presjekao Tihomir Kovač iz BK Osijek 2010., drugi je bio Robert Hotko iz BK Bumbar Zaprešić, a teći Zoltan Horvat iz Green Way kluba iz Mađarske dok je u kategoriji veteran A najbolji bio Ivan Pintera BK Bor Virovitica, drugi je bio Ivan Adžić iz BK Našice, a treći Tomislav Matešić BBK Požega.

U konkurenciji vozačica najbolja je bila Jana Filipović iz BK Biker Zagreb, srebro je osvojila Petra Klemen iz virovitičkog Bora, a broncu Jasmina Bičanić.

U kategoriji kadeta pobijedio je Leon Kišiček iz BGK Tuškanac, srebrni je bio David terek iz Bk Slatina, a brončani Damjan Jorgen Petrović, zatim u kategoriji junior orahovačku stazu najbrže je prošao Lovro Petrlić BGLK Tuškanac, odmah iza njega na drugo mjesto stigao je Branimir Banko iz BBK Požega, dok je treći bio Moreno Milihin iz BK Roda Sisak.

U najjačoj kategoriji elite, veliku pobjedu odnio je Luka Horvat iz BK Osijek 2010., srebrna medalja oko vrata je Matije Zubaja iz BK Našice, dok se na treću stepenicu pobjedničkog postolja s broncom vrata popeo Nino Pavičić.

Nagrade najboljima uručili su orahovački gradonačelnik Saša Rister i predsjednik BK LOOD Mario Vida.

-Prije svega veliko hvala našim vrijednim biciklistima, klubu LOOD koji svake godine pripreme sjajnu utrku i dovedu veliki broj sudionika u naš grad. Ovo je odlična promocija našeg grada, a gdje ćeš bolje nego sportom i zdravim načinom života i to vozeći bicikl prirodnim ljepotama orahovačkog okruženja. Čestitam najboljima i pozivam sve vozače da nam dođu i iduće godine – zaključio je Rister. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content