1. ŽNL Hattrick Babeca i Bazijanca u visokim pobjedama svojih momčadi, Hokman odveo Bratstvo na drugu poziciju, uspješan debi novih trenera Čačinčana i Rezovčana – Ivice Marjanovića i Željka Medića

Subotnju utakmicu šestog kola 1. županijske nogometne lige odigrali su Lukač 05 i Mladost iz Miljevaca.

Gosti su doputovali sa samo deset igrača što je domaćoj momčadi olakšalo put po pobjede. Gostujuću mrežu ‘otključao’ je Antonio Babec u 17. minuti, a na 2:0 dvije minute kasnije povećao je Mateo Nemčec. Do odlaska na odmor postignuta su još dva zgoditka. Prvo je u 33. minuti udarac Mihaela Šoštara gostujući igrač Tomislav Lukić preusmjerio u mrežu svog vratara, a četvrti zgoditak postigao je Mateo Nemčec u 42. minuti.

U drugom dijelu gosti su igrali s devet igrača, jer je zbog ozljede teren napustio David Jakišić. Gostujući vratar Renato Lukaček u nekoliko navrata uspješno je intervenirao, ali je u 47. minuti nespretno loptu ubacio u svoju mrežu. Preostala dva zgoditka postigao je Antonio Babec u 53. i 61. minuti susreta. Gostujuća mreže zatresla se još jednom, ali je zgoditak Marka Baumana poništen zbog nedozvoljenog položaja. U korektnoj utakmici sudac Nikola Kečkiš nije pokazao niti jednu javnu opomenu.

Lukač 05 – Mladost Miljevci 7:0
Igrač utakmice: Mihael Šoštar

Mikleuš je nastavio s pobjedama svladavši Crnac na njegovom terenu 5:2. Prvi gostujući zgoditak postigao je Leon Kokoška u 16. minuti. Prednost Mikleuša povećao je Krešimir Crvenka u 24. minuti, a samo minutu kasnije za 3:0 precizan je bio iskusni Darko Kokoška. U 33. minuti Zvonimir Kovačić smanjio je gostujuću prednost na 3:1.

U 47. minuti domaći igrač Ivan Bartolić pogodio je mrežu svog vratara Mateja Grgurića. Renato Škulj u 64. minuti postiže peti pogodak za Mikleuš, a konačnih 5:2 šest minuta prije kraja postavlja domaći napadač Tilen Marić.

Odličnu igru u gostujućim redovima pružio je Matko Miklošević, a zanimljivo je istaknuti da su se u gostujućim redovima u strijelce upisali otac Darko i sin Leon Kokoška.

Crnac – Mikleuš 2:5
Igrač utakmice: Matko Miklošević

Borova je nakon domaćeg poraza od Crnca došla do uvjerljive pobjede na gostovanju kod Podravca u Sopju. U domaćim redovima istrčalo je samo deset igrača. U desetoj minuti teren napušta gostujući veznjak Mateo Gegić, a u igru ulazi povratnik u redove Borove Toni Bočiluk, koji je sa šest asistencija zavrijedio titulu igrača utakmice.

Trostruki strijelac za goste bio je Patrik Bazijanac u 23. i 39. minuti iz igre, a u 75. minuti s bijele točke. Po jednom su domaću mrežu pogodili Mihael Boroša (25′), Ivan Jugović (30′), Edvin Buzuk (78′) i Zlatko Osmanović u 84. minuti.

Podravac Sopje – Borova 0:7
Igrač utakmice: Toni Bočiluk

Mladost iz Čačinaca nakon poraza u derbiju od zdenačke Sloge vratila se pobjedama. S 3:0 svladala je DOŠK u Dolcima. Goste je u 16. minuti u prednost doveo Toni Ramić udarcem s bijele točke.

U 50. minuti sudac Goran Loparac pokazao je na bijelu točku, ali ovog puta u korist domaće momčadi. Marin Velić namjestio je loptu i promašio gostujuća vrata. Domaći promašaj kaznio je Marin Čavić, koji je u 63. i 77. minuti postigao dva zgoditka za Mladost. Bio je ovo pobjednički start novog trenera Mladosti, nogometne legende Ivice Marjanovića.

DOŠK Dolci – Mladost Čačinci 0:3
Igrač utakmice: Toni Ramić

Rezovac je nakon tri sušna kola došao do pobjede. Svladao je Dinamo iz Četekovca s visokih 6:1. Gosti iz Četekovca bili su jedno od najugodnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela natjecanja i favoriti u ovom ogledu.

Domaću momčad u prednost je doveo Marino Grizelj u sedmoj minuti, a na 2:0 povećao je Antonio Klasić. Najubojitiji gostujući igrač Matej Dorinka odlično je izveo slobodni udarac i smanjio na 2:1. Dvije minute prije odlaska na odmor Stjepan Iharoš postiže treći zgoditak za Rezovac.

Na početku nastavka igralo se ravnopravno. Gosti su u nekoliko navrata mogli doći do svog drugog zgoditka, ali nisu bili efikasni. Susret je prelomljen dvadesetak minuta prije kraja. U dvije minute Rezovac je postigao dva pogotka. Prvo je mrežu Domagoja Lozera u 69. minuti pogodio Mateo Jurković, a minutu kasnije precizan je ponovno bio Marino Grizelj. U 74. minuti zbog učestalog progovaranja glavnom sucu teren je morao napustiti gostujući igrač Antun Dunković. Četiri minute kasnije Dario Kovačević iz kaznenog udarca postiže konačnih 6:1. Bio je ovo pobjednički debi Željka Medića na klupi Rezovca.

Rezovac – Dinamo Četekovac 6:1
Igrač utakmice: Mateo Jurković

Slavonija iz Sladojevaca nakon dva pozitivna rezultata ostala je bez bodova na svom “domaćem” terenu stadiona Antuna Tone Butorca u Slatini. U čvrstoj utakmici gostujuće Bratstvo iz Gornjeg Bazja uspjelo je “zakočiti” domaće rastrčane igrače i doći do vrijedna tri boda. Jedini zgoditak postigao je Leo Hokman u 22. minuti susreta.

Slavonija Sladojevci – Bratstvo Gornje Bazje 0:1
Igrač utakmice: Leo Hokman

Više o derbiju kola odigranom u Zdencima možete pročitati OVDJE.

Tablica 1. ZNL 6

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content