Državno prvenstvo u praktičnom streljaštvu i 28. Kup Osijeka: U najpopularnijoj diviziji “Production” bronca Osječaninu Tomislavu Tomljanoviću

Udruga za praktično streljaštvo “Pampas” bila je proteklog vikenda domaćin ovogodišnjeg Državnog prvenstva u praktičnom streljaštvu, te 28. Kupa Osijeka.

Natjecalo se ukupno šezdesetak najboljih strijelaca iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Njemačke te čak i jedan natjecatelj iz Latvije.

Otvorenju natjecanja nazočio je i zamjenik župana Mato Lukić koji je čestitao organizatorima na vrijednom i predanom radu u promociji sporta.

– Zahvaljujući našim sportašima, ali i brojnim udrugama te rekreativcima, Osječko-baranjska županija nedavno je istaknula svoju kandidaturu za Europsku regiju sporta 2024. godine, a ona zasigurno ne bi bila moguća da nemamo doprinos vrijednih i marljivih sportaša – kazao je Lukić.

mini IMG 7722
Foto: OBŽ

Unatoč brojnim izazovima UPS Pampas je pripremio vrhunsko natjecanje uz deset zahtjevnih, ali zabavnih staza za koje je bilo potrebno minimalno 220 metaka.
Iako su do posljednjeg trenutka davali sve od sebe kako bi natjecanje prošlo u najboljem redu, osječki strijelci ipak su uspjeli ostvariti i zavidne rezultate.

U najpopularnijoj diviziji u kojoj je bilo i najviše strijelaca “Production” Tomislav Tomljanović osvojio je brončanu medalju. Ekipa UPS Pampas u sastavu Tomislav Tomljanović, Bernard Bradač, Davor Lukenda i Goran Lišnjić osvojila je srebrnu medalju. Osječki natjecatelj Ronald Korovljević je postao Državni prvak Hrvatske u diviziji Standard, u kojoj su Davor Mudri i Branislav Škorak osvojili drugo i treće mjesto.

Zlatnu medalju i titulu prvaka Hrvatske u diviziji Production odnio je Davor Majstorović iz KPS Strijelac Vinkovci, a njegov klub osvojio je i prvo mjesto ekipno.

Inače, Udruga za praktično streljaštvo “Pampas” registrirana je 1996. godine i od tada aktivno radi na edukaciji strijelaca, sudaca i organizaciji natjecanja, koja su većinom međunarodnog karaktera. Želja im je stvoriti preduvjete za mogućnost organiziranja velikih natjecanja, koji bi doveli do povećanja broja noćenja u našoj županiji.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content