EHF EUROPA LIGA ‘Gromovi’ se iz Poljske vratili s minus šest, Tamše: U uzvratu moramo biti na maksimumu, disati jedan za drugoga

U prvoj utakmici drugog izlučnog kola za plasman u grupnu fazu EHF Europa lige, našički NEXE poražen je na gostovanju u poljskom Pulawyju od domaće momčadi Azoty Pulawy 32:26.

Prvih dvadesetak minuta igralo se izjednačeno, međutim, do odlaska na odmor gosti odlaze na +4 (16:12). Na početku drugog dijela utakmice Našičani uspijevaju ponovno sustići domaće rukometaše smanjivši zaostatak na dva zgoditka. To je bilo samo kratkotrajno, jer kako je odmicalo vrijeme, prednost poljske momčadi se povećavala do 29:20 desetak minuta prije kraja utakmice. Ipak se Gromovi s Krndije bude i do kraja zaostatak uspijevaju smanjiti na -6 (32:26).

Najefikasniji u našičkim redovima bili su Fahrudin Melić sa sedam i Ivan Sršen sa šest zgoditaka.

-Napravili smo puno neprisiljenih pogrešaka, koje su domaći igrači u potpunosti iskoristili. U zadnjih deset minuta smo se malo digli. Na kraju mogu reći da smo živi. U uzvratu moramo biti na maksimumu u svim pogledima, iskoristiti svaku priliku, disati jedan za drugoga… Imamo tjedan dana za pripremu. Biti će jako teško, ali imamo puno rezervi, koje ću nastojati izvući od igrača – nakon susreta prokomentirao je trener Branko Tamše.

Uzvratna utakmica igra se u utorak, 4. listopada u Našicama.

NEXE: Dominik Kuzmanović, Marko Račić, Aleksandar Bakić, Fran Mileta, Ivan Sršen 6, Mihailo Radovanović (10+2), Marin Jelinić 2, Borna Manci Mičević, Alen Blažević, Andraž Velkavrh, Tomislav Severec 1,Luka Moslavac 2, Janko Kević 5, Mario Tomić 2, Fahrudin Melić 7, Gimnfranco Pribetić 1.Trener: Branko Tamše.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content