Humanitarci iz Tirola u posjetu istočnoj Hrvatskoj: Donirali raznovrsna vatrogasna vozila i zaštitnu opremu vatrogascima iz pet slavonskih županija

U posjet Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije jučer, 13. rujna stigli su članovi izaslanstva iz austrijske Savezne pokrajine Tirol na čelu s Peterom Logarom, koordinatorom za humanitarnu pomoć.

Tim povodom u sjedištu Županije u Osijeku primio ih je zamjenik župana Josip Miletić. Zahvalio im je na donaciji, čestitao na humanitarnom radu te poželio ugodan boravak u županiji, koji nakon obilaska grada Osijeka obuhvaća posjet Kopačkom ritu i vinskom podrumu Belje.

Peter Logar poznat je kao organizator raznih vrsta humanitarne i druge pomoći, između ostalog i donacija mnogobrojnih i raznovrsnih vatrogasnih vozila, vatrogasne i zaštitne opreme za dobrovoljna vatrogasna društava na području Osječko-baranjske i ostalih županija istočne Hrvatske.

Izaslanstvo čini 30 osoba, uglavnom umirovljenika koji se bave humanitarnim radom. Tijekom pet dana posjetit će svih pet slavonskih županija, a sami plaćaju troškove boravka i obilazaka.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content