IN MEMORIAM Preminuo dugogodišnji liječnik Opće bolnice Virovitica, dr. Hajrudin Omeragić

Dugogodišnji liječnik u Općoj bolnici Virovitica, dr. Hajrudin Omeragić, preminuo je jučer u 76. godini života. Biranim riječima od dr. Omeragića oprostili su se njegove kolege, a In memoriam Opće bolnice Virovitica prenosimo u cijelosti.

– Kao i uvijek, teško je započeti bilo koji In memoriam, imati uvid u životni put, činjenice i postignuća, a ne osvrnuti se na ono najvažnije, samog čovjeka i njegove esencije. Naš poštovani i dragi kolega i prijatelj dr. Hajrudin Omeragić napustio nas je jučerašnjeg kišnog popodneva.

Rođen je 1. siječnja 1946. godine u Banjoj Luci. Nakon završene srednje škole odlazi u Beograd gdje završava Medicinski fakultet i orijentalistiku 1973. godine. Specijalist opće kirurgije postaje 1980. godine te od tada obavlja poslove kirurga specijalista djelatnosti u Općoj bolnici Virovitica.

Značajan doprinos dao je i u području vaskularne kirurgije koju je uveo i implementirao tijekom godina rada. Objavio je pet stručnih radova te u brojnima sudjelovao kao koautor. Bio je član Hrvatskog liječničkog zbora (1973.), zamjenik predsjednika Podružnice (1980.–1984.), predsjednik grupe za medicinsku etiku i deontologiju, član kirurškog društva (1975.) i član Europskog društva za vaskularnu kirurgiju. Bio je i član sportsko-ribolovnog društva.

Svojim radom uvelike je pridonio unaprjeđenju kirurgije u virovitičkoj bolnici. Bio je mentor generacijama mladih kirurga, te je nebrojeno puta žrtvovao svoje slobodno vrijeme kako bi nesebično pomogao i kolegama i pacijentima. Brige i ljubavi za obitelj, unatoč napornom pozivu, nije mu nedostajalo. Njegovu ljubav prema orijentalnim specijalitetima koje je maestralno spremao za društvo uz zvukove gitare, nikada nećemo zaboraviti. Bio je i umjetnik u stvaranju goblena.

Čak i u mirovini nije odustajao od liječničke struke koju je skoro do samoga kraja obavljao u ordinacijama opće prakse te hitnoj pomoći, iako je već tada bio narušenog zdravlja.

Bio je borac do samoga kraja. Preminuo je u Općoj bolnici Virovitica, gdje je i započeo svoj životni put kao kirurg. Obitelji Omeragić, sinu, kćeri i ožalošćenima, izražavamo sućut- stoji u objavi.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content