Manuel Sobodić skuhao najbolji čobanac, Udruga Jaglac pobjednik tradicionalne, 29. Čobanijade u Orahovici

U organizaciji Turističke zajednice i Grada Orahovice, te Lovačke udruge “Vepar”, u središnjem gradskom parku održana je tradicionalna 29. Čobanijada, natjecanje u kuhanju poznate slavonske delicije, čobanca.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 49 ekipa iz svih krajeva Slavonije. Nakon tri sata kuhanja i više nego odlične zabave uz Tamburaški sastav Kontra, stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Zoran Putniković (predsjednik) te Vladimir Pleša i Dane Lončar (članovi), krenulo je s kušanjem 49 uzoraka.

-Moram reći kako su boje gotovo svih čobanaca bile odlične, a isto tako kod velike većine je meso bilo odlično kuhano, no okus i gustoća su prevagnuli. Čestitam svima koji su sudjelovali i bilo nam je doista teško donijeti konačnu odluku. Najboljima čestitam i vjerujem da se svi vidimo iduće godine na 30. Čobanijadi u našem gradu – rekao je Putniković.

Cobanijada-6

Povjerenstvo kojim je predsjedao, na kraju je prosudilo da je najbolji čobanac s ukupno 93 boda skuhala ekipa Udruge “Jaglac” s glavnih kuharom Manuelom Sobodićem, drugo mjesto s 90 bodova osvojio je CB “Hvala” Slatina, treće s 89 Autoelektrika “Igor” Slatina, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi “Vrećari” Viljevo s 85 bodova.

-Posebno mi je drago da se skupilo jako puno ljudi i kuhara, a poslužilo nas je i vrijeme, tako da je sve proteklo u najboljem mogućem redu. Hvala našoj Udruzi Vepar koja je donirala meso za sve kuhare te skuhala čobanac za sve posjetitelje. Vjerujem da su se svi dobro proveli i da će jubilarna 30. Čobanijada iduće godine biti u još većem broju – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Cobanijada-999

Glavni kuhar pobjedničke ekipe Manuel Sobodić na kraju je rekao kako nije očekivao pobjedu jer je glavni cilj bio okupiti “Jaglace” u parku i družiti se…

-Jaglaci su uživali u glazbi i plesu, a mi smo eto malo nešto kuhali i ispalo je odlično. Nema tu nekakve velike tajne u kuhanju, kuhao sam kao i obično kako to radim kod kuće, važna je dobra paprika i dobro meso. Hvala Jaglacu na povjerenju koje su ukazali mojoj obitelji i mi ne možemo biti sretniji što smo ovako jednoj hvalevrijednoj i humanoj udruzi donijeli ovu pobjedu – zaključio je Sobodić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content