Najveći dosadašnji uspjeh Našičkih mažoretkinja Dora: Na Europskom prvenstvu mažoretkinja osvojile 8. mjesto

Našičke mažoretkinje Dora prošlog su vikenda ostvarile svoj najveći uspjeh. Na Europskom prvenstvu mažoretkinja održanom u Zadru osvojile su visoko 8. mjesto.

– Ovo je do sada najveći uspjeh za nas i prvo veliko natjecanje – istaknula je voditeljica Nikolina Pavlović. Među najboljim europskim mažoretkinjama dvadeset i pet Dorica natjecalo se u formacijskom dijelu, defile i koreografija. Do ovog ranga natjecanja došle su odličnim nastupom na Državnom prvenstvu koje se održalo u Općini Klinča Sela. U konkurenciji od 15 kadetskih sastava, ova mala čuda tada su osvojila veliko 5. mjesto.

Uskoro slave svoju 20. godišnjicu

Mažoretkinje imaju dugu povijest djelovanja u Našicama, a dio su Gradske glazbe Našice. Prije osnivanja našičkih mažoretkinja Dora, postojao je Športski plesni klub Dora koji je bio aktivan od 1996. godine do 2003. godine. Na sjednici Upravnog odbora Gradske glazbe 24. rujna 2003. zaključeno je da se pokuša pristupiti obnovi rada mažoretkinja kao posebne sekcije u sastavu Gradske glazbe. Ideju je iznio Josip Patajac, a potporu su pružili predsjednik mr.sc. Josip Waller i mr.sc. Blaža Pavlović-Radmanović. Ideja je naišla na plodno tlo pa je Grad Našice donio zaključak 18. studenoga 2003.godine kojim je dana suglasnost Glazbi da obnovi rad mažoretkinja kao posebne sekcije u svom sastavu.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content