Općini Čačinci odobreno 223 tisuće kuna za nabavu spremnika za odvajanje otpada

Na temelju Odluke Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i temeljem objavljenog Javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada od strane Fonda, Općini Čačinci je odobren projekt vrijedan gotovo 280.000 kuna.

Naime, na Javni poziv Općina Čačinci prijavila je projekt ukupne vrijednosti 279.875 kuna s PDV-om od čega će Fond sufinancirati iznos od 80%, odnosno 239.900 kuna s PDV-om.

Navedenim sredstvima Općina će nabaviti nove komunalne kante za papir, a sve u svrhu lakšeg pružanja mogućnosti razvrstavanja otpada na kućnom pragu. Cilj ovog projekta je uspostava kvalitetnog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u skladu s načelima gospodarenja otpadom. Navedenim sredstvima nabavit će se ukupno 850 novih spremnika koji će služiti za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada i to papira i kartona, a sve u svrhu uspostavljanja kvalitetnije javne usluge. Spremnici će sukladno uvjetima javnog poziva građanima biti dodijeljeni bez naknade nakon završenog postupka nabave – poručuju iz Općine Čačinci. (Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content