Teška prometna nesreća u Virovitici: U naletu automobila poginuo biciklist

U Virovitici, na raskrižju ulica Tomaša Masaryka i Nikole Tesle u utorak, 13. rujna oko 18:20 sati dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je u naletu automobila smrtno stradao biciklist. Riječ je o našem umirovljenom novinaru i uredniku Karlu Puškariću.

PU virovitičko-podravska izvijestila je o okolnostima nesreće.

– Do nesreće je došlo kada je 72-godišnji biciklist upravljao biciklom kolnikom Ulice Tomaša Masaryka, odnosno od centra grada u smjeru mjesta Milanovac, gdje je dolaskom do raskrižja s Ulicom Nikole Tesle, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao na kolnik Ulice Nikole Tesle, oduzimajući prednost prolaska nailazećem osobnom automobilu virovitičkih registarskih oznaka kojim je od pravca Ulice Ljudevita Gaja u smjeru ulice Hrvatskih branitelja u svojstvu mladoga vozača upravljao 19-godišnji vozač, uslijed čega je u dijelu navedenog raskrižja, odnosno na sjevernoj prometnoj traci, došlo do udara prednjeg desnog dijela osobnog automobila u prednji lijevi bočni dio bicikla pri čemu je je vozač bicikla odbačen na prednje vjetrobransko staklo, poslije čega pada na kolnik, dok se osobni automobil nakon udara zaustavio na sjevernoj prometnoj traci kolnika ulice Nikole Tesle s prednjim dijelom okrenutim u smjeru zapada.

Vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola, dok se u automobilu prevozila malodobna 17-godišnja putnica. Ozlijeđeni 72-godišnji biciklist je sa mjesta događaja vozilom HMP prevezen u Opću bolnicu Virovitica, gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo – – izvijestila je policija. 

(www.icv.hr) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content