U Beljevini održana 90. godišnjica osnutka i djelovanja DVD-a Beljevina

Danas (subota) je u Beljevini održana 90. godišnjica osnutka i djelovanja DVD-a Beljevina. Uz DVD Beljevina, svečanosti su nazočili i brojni drugi DVD-ovi s područja cijele Hrvatske.

Vatrogasci su dočekani glazbom Slavonskih trubača koji su pozdravili dolazak svakog DVD-a. Svečanost je počela mimohodom prema crkvi Sv. Martina gdje je održana Sveta misa za pokojnog zapovjednika i sve vatrogasce. Nakon mise je u domu DVD-a održana sjednica na kojoj su bili nazočni načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, dopredsjednik vatrogasne zajednice općine Đurđenovac Matija Držajić te brojne vatrogasne postrojbe koje su stigle na svečanost.

Predsjednik DVD-a Beljevina Dražen Ostroški dodijelio je medalje za 10, 20, 30, 40 i 50 godina rada u društvu, brončane medalje, brončane plamenice, srebrne medalje, srebrne plamenice, zlatna vatrogasna medalja, te medalja vatrogasni veteran.

Ženskoj ekipi su dodijeljene statue za sudjelovanje na 8. državnom natjecanju za osvojeno 10. mjesto od 41 ekipe i 1. u županiji, a posthumno za 40 godina rada Željku Fogecu za poseban doprinos u Društvu.

Zaključeno je kako je društvo sve aktivnije i postiže zadivljujuće rezultate zahvaljujući članstvu koje se sve više pomlađuje, a također ih i stariji potiču i ohrabruju za daljnji rad. Radu uvelike pridonose i sponzori, kao i općina na čelu s općinskim načelnikom Hrvojem Topalovićem.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content