1. ŽNL Matej Dorinka – Mladost Čačinci 4:3, Marjanović podnio ostavku: Rezovčani i Kapelčani remizirali pred 400 gledatelja, Lukačani ‘deklasirali’ Crnčane

Prvi susret osmog kola 1. županijske nogometne lige odigrali su proteklog vikenda Lukač 05 i Crnac.

Domaća momčad nastavila je niz efikasnih utakmica i došla do pobjede 10:0. Prvi zgoditak postigao je Mihael Šoštar u 11. minuti. Sedam minuta kasnije dosuđen je kazneni udarac za goste, ali je domaći vratar Natanael Vidak nadmudrio gostujućeg ‘topnika’ Tilena Marića. Do odlaska na odmor domaći igrači postigli su još dva zgoditka. Strijelci su bili Alen Bardić u 19. i Antonio Babec u 42. minuti.

U drugom dijelu nogometaši Lukača su se raspucali i postigli još sedam zgoditaka. Trostruki strijelac bio je Josip Šoštar, a po jednom su gostujuću mrežu pogodili Valentino Taušan, Mihael Šoštar, Mateo Nemčec i Filip Škaro. Josip Šoštar uz tri zgoditka istakao se i s nekoliko asistencija.

Lukač 05 – Crnac 10:0
Igrač utakmice: Josip Šoštar

Najzanimljivija utakmica odigrana je u Četekovcu, gdje je domaći Dinamo na kraju svladao Mladost iz Čačinaca 4:3. Prvo je dosuđen kazneni udarac za goste, koji nije realiziran. Domaća momčad povela je zgoditkom Mateja Dorinke u 25. minuti. Pet minuta prije odlaska na odmor poravnao je Ivan Mužar.

U 65. minuti Matej Dorinka dovodi ponovno Dinamo u prednost. U pet minuta (72. i 76.) Marin Čavić s dva zgoditka preokreće rezultat u korist gostiju iz Čačinaca. Do pobjede je ipak došla domaća momčad jer je Dorinka postigao još dva pogotka u 80. i 84. minuti. Nakon utakmice trener Mladosti Ivica Marjanović podnio je neopozivu ostavku zbog, kako je naveo, loših odnosa u momčadi.

Dinamo (Č) – Mladost (Č) 4:3
Igrač utakmice: Matej Dorinka

Vodeća Sloga, na svom terenu u Zdencima, došla je do još jedne uvjerljive pobjede. Rezultatom 5:0 pobijedila je Borovu. Prva dva zgoditka postigao je Mateo Jerešić u 40. i 43. minuti. U 57. minuti mrežu svog dojučerašnjeg kluba pogodio je Darko Obžetić. Na 4:0 povećao je gostujući igrač Emil Vračarić, koji je svladao svog vratara Mihaela Solara. Konačnih 5:0 postavio je svojim drugim pogotkom Darko Obžetić u 83. minuti.

Sloga Zdenci – Borova 5:0
Igrač utakmice: Mateo Jerešić

U derbiju donjeg dijela tablice Mladost iz Miljevaca dugo je lomila otpor Podravca na njegovom terenu u Sopju. Domaća momčad cijeli susret odigrala je s devet igrača, ali to nije bila prepreka do pruže žestok otpor. Najizgledniju priliku gosti su u prvom dijelu imali u 19. minuti, kada je domaći vratar Alen Granjaš obranio udarac Tomislava Lukića s bijele točke. Pobjednički zgoditak za goste postigao je Josip Bistrović sedam minuta prije kraja utakmice.

Podravac (S) – Mladost (M) 0:1
Igrač utakmice: Josip Bistrović

Slavonija iz Sladojevaca, na svom “domaćem” terenu stadiona Antuna Tone Butorca u Slatini, došla je do druge prvenstvene pobjede. Bila je bolja od Mikleuša rezultatom 3:2. U prvom dijelu domaći nogometaši poveli su zgodicima Matea Novakovića u 12. i Mihaela Matovine u 26. minuti.

Na 2:1 smanjio je Josip Jančić u 62. minuti. Pet minuta kasnije Slavonija ponovno ima dva pogotka prednosti zgoditkom Patrika Foteza. Konačnih 3:2 postavio je Renato Škulj u 74. minuti. Igru domaće momčadi na sredini terena ‘vodio’ je Dominik Kizivat.

Slavonija (S) – Mikleuš 3:2
Igrač utakmice: Dominik Kizivat

Jedina utakmica bez zgoditaka odigrana je u Dolcima gdje je domaći DOŠK ugostio Bratstvo iz Gornjeg Bazja. Većinom se igralo na sredini terena, a prilike koje su kreirali napadači, uspjeli su osujetiti vratari Matko Čepek u domaćim i Stjepan Viljevac u gostujućim redovima, dok je gostujuće napade u nekoliko navrata uspješno ‘razbijao’ Domagoj Šteger.

Oba trenera nisu mogla računati na nekoliko svojih standardnih prvotimaca. Na kraju je podjela bodova najpravedniji rezultat prema prikazanom na terenu.

DOŠK (D) – Bratstvo (GB) 0:0
Igrač utakmice: Domagoj Šteger

U Rezovcu, pred oko 400 gledatelja, domaća momčad ušla je odlično u susret s drugoplasiranim Dinamom iz Kapela Dvora. Nakon jednog bočnog prodora i izborenog udarca iz kuta, u sedmoj minuti na pravom mjestu našao se ‘robusni’ Mario Nreca i pogodio nebranjeni dio mreže gostujućeg vratara Roberta Bunjevca. Tom prilikom Bunjevac je lakše ozlijeđen, ali je nakon ukazane pomoći nastavio igru. Nakon početne prednosti domaći igrači malo su stali i počeli igrati zatvorenije. Gosti redaju napade, a u 23. minuti sudac Matija Presečan pokazao je na bijelu točku u domaćem kaznenom prostoru. Siguran realizator bio je Stjepan Rajnović. U prvom dijelu gostujući napadači kao da su se natjecali tko će nepreciznije pucati prema vratima Marka Dopplera.

U drugom dijelu tempo igre je pao, ali su gosti i dalje imali više od igre. U gostujućim redovima neprecizni su bili Rajnović i Kasumović, dok je udarac Vladimira Puškarića uspješno obranio vratar Doppler. I Rezovčani su imali svoje prilike, ali gostujuću mrežu iz solidnih šansi nisu uspjeli pogoditi Nreca i Tomić, tako da je susret završio podjelom bodova. Igru domaće obrane predvodio je iskusni Renato Jularić.

-Nakon domaće prednosti vratili smo se u utakmicu. U prvom dijelu promašili smo tri ‘mrtvaca’. Imali smo dominaciju, ali to nismo uspjeli potvrditi rezultatom. Idemo dalje, već se moramo pripremati za iduće kolo i domaću utakmicu s imenjakom iz Četekovca – rezimirao je trener Dinama Andrejas Černeli.

-Gosti su bili favoriti, ali smo im uspjeli iščupati jedan bod. Nastavljamo dalje našu borbu za što bolji plasman na tablici – zadovoljan postignutim bio je trener Rezovca Željko Medić.

Rezovac – Dinamo (KD) 1:1
Igrač utakmice: Renato Jularić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content