2. ŽNL Vječiti derbi u Podgorju, a derbi kola skupine Zapad u Terezinom Polju: Najzanimljivija utakmica skupine Istok igra se u Novoj Bukovici

U 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad nastavlja se zanimljiva borba za jesenski naslov. U ozbiljnoj igri je pet momčadi: Sokol iz Milanovca, Aršanj iz Sedlarice, Mladost iz Vukosavljevice, Drava iz Terezinog Polja i Sveti Đurađ. Navedene momčadi nalaze se unutar četiri boda, a prvo mjesto teorijski je još dostižno Bilogori 1947. iz Špišić Bukovice i Croatiji iz Grabrovnice.

Prvu utakmicu devetog kola jučer (subota) su na terenu Sportskog centra TVIN odigrali domaći No Limit TVIN i Mladost iz Vukosavljevice. Bio je to okršaj ‘mladosti’ protiv ‘iskustva’. Na kraju, favorizirana Mladost izgubila je rezultatom 3:2. Strijelci u domaćim redovima bili su Theo Filipović (3′), Zdenko Slipčević (26′) i Josip Đurđević (82′). U gostujućim redovima poentirali su Josip Kovač (16′) i Ronaldo Meszeš (85′).

Sve ostale utakmice igraju se danas (nedjelja) u 15:30 sati. Vodeći Sokol gostuje u Turnašici, kod istoimene domaće momčadi. Ako žele ostati na vodećoj poziciji, gosti se ne smiju opustiti i moraju razmišljati samo o pobjedi.

Derbi kola se igra u Terezinom Polju, gdje četvrtoplasirana Drava dočekuje drugoplasirani Aršanj. Obje momčadi imaju niz kvalitetnih pojedinaca, pa bi moglo biti neizvjesno do samog kraja. Gledatelje očekuje uzbudljiva utakmica.

Podravec iz Dinjevca, koji svoje domaće utakmice igra u Kladarama, favorit je u ogledu s posljednjeplasiranom Gradinom. U domaćim redovima neće moći nastupiti Patrik Pankasz, a kod gostiju Matej Podnar. Taj susret na rasporedu je od 13:30 sati.

U Podgorju se igra vječiti susjedski derbi. Istoimeni domaćin ugostit će momčad Svetog Đurađa. Gledajući tablicu, gosti bi trebali biti bliži pobjedi, ali to u njihovim utakmicama nikada nije bila prednost. U redovima Podgorja zbog crvenog kartona neće moći zaigrati Luka Vukšić.

Croatia u Grabrovnici dočekuje Bilogoru 1947. iz Špišić Bukovice. Obje momčadi igraju napadački, pa bi rezultat trebao biti neizvjestan do posljednjeg sučevog zvižduka.

2. ZNL Zapad 3

Jedinu jučerašnju utakmicu odigrali su u Jugovom Polju vodeći Plavi i sedmoplasirana Mladost iz Bakića. Domaća momčad zabila je gostima pomalo nevjerojatnih 13 pogodaka. Treba uzeti u obzir činjenicu da su Mladostaši susret započeli s devet, a završili s deset igrača. U golijadi su sudjelovali: Gabrijel Palčić s tri pogotka, Krunoslav Klepač s četiri pogotka, Krunoslav Pipić i Marijan Holec upisali su svaki po dva, dok su Sinan Nika i Dominik Kralj jednom zatresli gostujuću mrežu. Jedini gostujući pogodak postigao je Nikola Carević.

Sve ostale utakmice igraju danas (nedjelja) od 15.30 sati. Derbi kola odigrat će se u Novoj Bukovici gdje će Zrinski dočekati Grabić. Bit će ovo dvoboj drugoplasirane i trećeplasirane momčadi koje imaju po 15 bodova, odnosno tri manje od lidera prvenstva.

Do nove ligaške pobjede pokušat će doći Munja koja će na svom terenu ugostiti čađavačku Mladost 1930, u Josipovu će gostovati Ćeralije, dok će Krčevina ugostiti Standard.

Dodajmo kako je momčad Krčevine kažnjena s oduzimanjem dva boda zbog neodigravanja dvije ligaške utakmice što će im dodatno otežati borbu za ostanak u ligi.

2. ZNL Istok 3

(www.icv.hr, mra, mš, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content