Dječji tjedan i ove godine u pitomačkom DV “Potočnica” obilježen veselim igrama i raznovrsnim aktivnostima

Dječji tjedan, od 3. do 7. listopada, i ove je godine u Dječjem vrtiću “Potočnica” Pitomača obilježen veselim igrama i raznovrsnim aktivnostima djece, roditelja i odgojitelja.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Cilj je promicanje dječjih prava na različitim razinama, usmjeravanje pozornosti javnosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici kao i aktivna participacija djece u aktivnostima lokalne zajednice.

Bio je to zanimljiv tjedan ispunjen mnoštvom aktivnosti pod poznatim motom Dječjeg tjedna “Ljubav djeci prije svega”. Sve skupine na svoj su način obilježile tjedan posvećen djeci. Poseban naglasak bio je na dječjim pravima.

-Provodili smo razne likovne i stvaralačke aktivnosti, izrađivali stabla prijateljstva, pričali smo priče i gledali dječje filmove, igrali se i zabavljali. Djeca su donosila najdraže igračke i pokazivali ih prijateljima što je kod njih izazvalo posebno veselje – poručili su iz DV Potočnica.

(DV “Potočnica” Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content