Gradonačelnik Rister obišao dva gradilišta u samom centru Orahovice: Radovi u Zvonimirovoj i kod Glazbene škole teku prema planu

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister danas (srijeda) je obišao dva gradilišta u samom središtu grada, a riječ je o uređenju nogostupa u Ulici kralja Zvonimira te izgradnji nogostupa i parkirališta kod Glazbene škole, odnosno zgrade bivšeg općinskog Suda.

-I jedni i drugi radovi idu prema planu. Ako vrijeme dozvoli, tamo negdje prije blagdana Svih svetih u Ulici kralja Zvonimira krenut će asfaltiranje i to će uskoro biti gotovo. Rekonstrukcije ceste i izgradnja parkirališta kod Glazbene škole odvija se dogovorenom dinamikom putem ugovora i rokova i ako vrijeme dozvoli, siguran sam da ćemo i prije roka završiti i taj dio – rekao je Rister.

Rekonstrukcija pješačke staze u Ulici kralja Zvonimira sufinancirana je sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine iznosom od 50.000 kuna, a ukupna vrijednost ovog projekta je 497.862‬,50 kuna s PDV-om, dok je ukupna vrijednost projekta uređenja parkirališta i prilazne ceste kod bivše zgrade Suda, a danas Glazbene škole u jednom te Gruntovnice i Katastra u drugom dijelu zgrade, 622.343,35 kuna. Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 300 tisuća kuna.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content