Hrvatski suverenisti osnovali podružnice u Virovitici i Pitomači

U Pitomači je danas (petak) održana osnivačka skupština Hrvatskih suverenista za grad Viroviticu i općinu Pitomača. Skupštini su, između ostalih, nazočili saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, saborska zastupnica i predsjednica Glavnog odbora stranke Vesna Vučemilović te novi vijećnik stranke u Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije Hrvoje Svoboda.

Predsjednik Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo činjenicom da Hrvatski suverenisti postaju parlamentarni u VPŽ i općini Pitomača.

– Hrvoje Svoboda od danas u Županijskoj skupštini nastupa kao vijećnik županijskih Hrvatskih suverenista, a Siniša Bedeković kao vijećnik u Pitomači. Mislim da je ovo dobar početak, Hrvatski suverenisti aktivno sudjeluju u radu u Hrvatskom saboru, nastojimo ukazati na sve pogreške aktualne Vlade. Ukazujemo na problematik Slavonije, Baranje i Srijema koje su demografski opustošene, dajemo niz prijedloga. Jedna smo od rijetkih stranaka, možda jedina koja je jasno i glasno bila protiv ulaska u euro zonu. Smatram da Hrvatska nije spremna te da će to biti dodatni financijski udar hrvatskim građanima, prvenstveno umirovljenicima. Tražili smo i zabranu izvoza hrvatske nafte i plina u doba najveće energetske krize. Drago nam je da je dio vladajućih to poslušao, što se tiče plina, i da hrvatski plin ostaje u Republici Hrvatskoj – rekao je Pavliček te dodao kako je jedan od sljedećih koraka Hrvatskih suverenista izmjena i dopuna Kaznenog zakona.

– Tražit ćemo da svi oni koji se ogriješe o pljačku državne imovine mogu dobiti doživotnu kaznu zatvora. To i je možda radikalan potez, ali nažalost Hrvatska je postala koruptivna država. Kada prvi završi iza rešetaka doživotno onda će to biti primjer svima ostalima da se opamete, jer na ovaj način, ovakvom pljačkom nitko u Hrvatskoj neće dobro živjeti osim par pojedinaca. Stojimo na braniku domovine, borimo se za ove Hrvatske nacionalne interese i u tome nećemo odustati. Drago mi je da ćemo imati svoje organizacije sada u Virovitičko-podravskoj županiji, na vjerujem da će taj njihov broj sljedećih mjeseci i dalje rasti – istaknuo je Pavliček.

Širenje stranke najavila je i predsjednica Glavnog odbora stranke Vesna Vučemilović.

–  Nastavljamo dalje jačati našu organizaciju, ne samo vrlo kvalitetnim radom u Saboru, nego i na terenu. Drago mi je da su ljudi i ovdje u Podravini prepoznali naš rad, prepoznali ideju koju promičemo, ciljeve za koje se borimo i što su nam se pridružili. Jačamo organizaciju, pripremamo se naravno za sve izborne cikluse koji su pred nama – rekla je Vučemilović. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content