Iskoristite mogućnost financiranih edukacija u Pučkom otvorenom učilištu Omega: Očekuje vas deset programa, a prijave su u tijeku

Virovitičko Pučko otvoreno učilište Omega od ponedjeljka kreće s novim mogućnostima obrazovanja za odrasle! Naime, od 24. listopada zainteresirani će moći iskoristiti edukacije financirane putem vaučera, odnosno financijskog instrumenta dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih. Korisnik tom prilikom sam bira obrazovni program, a trošak istog u iznosu odobrenog vaučera isplaćuje se pružatelju usluge obrazovanja. Mogućnost za iskorištavanje ove pogodnosti imaju i zaposlene i nezaposlene osobe.

”Internetski marketing i brendiranje”, odnosno ”Asistent za upravljanje projektima”, prve su u nizu edukacija koje će se provoditi u Pučkom otvorenom učilištu Omega, a s njima su nas upoznale ravnateljica Sanja Živković i asistentica Martina Živković.

– Što se tiče programa obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije ”Internetski marketing i brendiranje”, polaznici će steći kompetencije kojima će moći razlikovati specifičnosti kanala digitalnog marketinga, odrediti pravilnu društvenu mrežu ovisno o proizvodima i uslugama, pripremiti ključne informacije u obliku sažete vijesti koju treba objaviti ili dijeliti, pratiti učinak oglašavanja i još dosta toga, a uvjet za upis polaznika je završena četverogodišnja srednja škola- istaknule su i dodale.

309877769 1181455385918199 5963343361536005476 n

– S druge pak strane, polaznici edukacije ”Asistent za upravljanje projektima” stječu djelomičnu kvalifikaciju, a završetkom iste moći će sudjelovati u planiranju i provedbi projektnih aktivnosti u narednom izvještajnom razdoblju te će, između ostalog, moći planirati izradu potrebne dokumentacije vezane uz projektne aktivnosti prema fazama projektnog prijedloga u pojedinom djelokrugu rada- dodale su.

Kako je spomenuto, vaučere mogu koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima se dodjelom vaučera osigurava stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.

Uz dvije navedene edukacije, polaznici mogu birati još osam programa: 
– djelomična kvalifikacija za knjigovotkinju/knjigovođu
– mikrokvalifikaciju internetski marketing i brendiranje
– djelomična kvalifikacija asistent za upravljanje projektima
– mikrokvalifikacija rukovatelj viličarom u skladišnom prostoru
– mikrokvalifikacija mobilno programiranje
– mikrokvalifikacija web programiranje
– mikrokvalifikacija klijentski operacijski sustavi
– mikrokvalifikacija upravljanje CNC strojevima u strojarstvu (glodanje, bušenje, piljenje)
– mikrokvalifikacija lasersko rezanje i graviranje drva
– mikrokvalifikacija ručna masaža (u najavi)

– Ovo je izvrsna prilika za nezaposlene, ali i zaposlene da upotpune postojeće ili dobiju nove vještine s kojima će biti produktivniji u radu ili konkurentniji na tržištu. Smatramo da je ovo dobar projekt koji pruža jednake mogućnosti obrazovanja i zaposlenima i nezaposlenima. Ovim putem pozivamo sve osobe koje su zainteresirane za neki od navedenih programa obrazovanja da nam se jave, ali isto tako pozivamo i poduzeća da prepoznaju ovaj projekt i da pošalju svoje zaposlenike na edukacije- istaknuli su.

290953380 1116979202365818 3763355012957144260 n

Osim vaučera za obrazovanje odraslih u POU Omegi očekuje nas još mnogo toga do kraja godine. Pučko otvoreno učilište Omega također nudi mogućnosti dodatnih prekvalifikacija, a u tijeku su prijave za programe fizioterapeutskog i farmaceutskog tehničara. Nova grupa farmaceutskog tehničara sa svojom će prekvalifikacijom započeti 14. listopada, a svi zainteresirani još se uvijek stignu prijaviti.

– Programi prekvalifikacija traju otprilike dvije godine, a po završetku prekvalifikacije polaznici stječu naziv farmaceutski tehničar ili fizioterapeutski tehničar. POU Omega do sada je ispratila jednu generaciju fizioterapeutskih tehničara, a trenutno je grupa farmaceutskih tehničara i grupa fizioterapeutskih tehničara na polovici svojih prekvalifikacija. Svi naši polaznici kod nas su jer žele i zaslužuju bolje. Svi znamo da je život pomalo čupav i da ponekad jednostavno moramo opet krenuti sve ispočetka. I to je u redu. Ustanova smo za obrazovanje odraslih, koja je tu za vas kada se probudite i shvatite da trebate promjenu po pitanju zaposlenja. Mi smo tu da vam pružimo znanje i pustimo vas dalje. Vjerujemo u svoje bivše i sadašnje polaznike i vjerujemo u naše prekvalifikacije koje donose dobre stvari, otvaraju mogućnosti i daju znanje i nadu za bolje sutra. Ako te zanima neko od ovih zanimanja slobodno ih kontaktirajte. Sve detaljnije informacije vezane uz prekvalifikacije i daljnja obrazovanja možete potražiti na njihovoj Facebook i web stranici, a također ih možete posjetiti na njihovoj adresi u ulici Ljudevita Gaja 45 u Virovitici ili ih kontaktirajte na broj mobitela 098/172-8939.

– Mnogi su kroz naša vrata odšetali spremno i zadovoljno i vjerujemo da ćeš i ti!- poručili su za kraj.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content