Policija silom privela muškarca koji je živio sa 20-ak pasa i drugih životinja: Spavao kraj sedam mrtvih pasa

Priča koju su volonteri osječkog Azila podijelili jučer na svojim Facebook stranicama gotovo je pravi horor.

Naime, kako su objavili, dobili su poziv da dođu po pse jer je čovjek preminuo. Imao je 20-ak pasa, koji nisu ni kastrirani, ni cijepljeni ni čipirani.

– Pasa posvuda. Lik nije mrtav, živ je, izađe van gol golcat da ga svi dobro vidimo da je živ i da nam svima kaže da odje*** i da se više ne vraćamo. Noga mu otečena, jedva stoji, izgleda kao da neće sutra dočekati. Ispred mu bivša žena koja nam svima govori da on unutra ima i bombu, zna ona. Hitnoj ne pada na pamet da ulazi unutra, tko će s luđakom da se bori. Sin koji također stoji vani potpisuje da on preuzima odgovornost za starog i hitna ode. Policija i vatrogasci su tamo pol dana danas – pišu volonteri.

No, pravi horor tek je uslijedio po ulasku u kuću.

– Sedam mrtvih pasa, mrtvih u toj sobi u kojoj je spavao, mrtvih po podu oko njegovog kreveta. Našle smo psa kojeg smo jučer vidjele kroz kapiju. Danas je i on mrtav. Eto džaba sad njima šta bi bilo da je bilo. Džaba i nama, džaba svima – rezignirano kažu.

Dodaju kako je osam pasa preživjelo, možda ih je i više, no u strahu od dolaska nepoznatih osoba su se razbježali.

– Hodaju po krovovima, bježe od nas ko vrag od tamjana. Mi ćemo morati čudo učiniti u Azilu da ih smjestimo – pišu volonteri koji su i ranijih godina ukazivali na nehumano držanje životinja u ovom slučaju.

– Ostala su četiri prekrasna velika i pitoma zeca, pet prelijepih guski, sve grlice i golubove smo pustile iz svih kaveza van. Za zeke i guske tražimo smještaj, dom gdje će živjeti u skladu sa svojim potrebama.

Tražimo i privremence za pse, nisu oni krivi što su ovakav život do sada imali, ali znate da se uz ljubav može sve nadomjestiti. Sve su to psi koji imaju potencijala, uostalom nije njihova ljubav ta koja je zakazala – zaključuju iz Azila i mole za pomoć građana.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content