Prvi Dan eura u Osijeku: Građani su od državnih dužnosnika i stručnjaka mogli doznati sve o uvođenju eura

U sklopu informativne kampanje “Euro – naš novac”, odnosno za zamjenu hrvatske kune eurom, Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka organizirali su u Osijeku prvi Dan eura.

Zainteresirani građani mogli su poslušati i razgovarati s državnim dužnosnicima i stručnjacima za euro i monetarnu politiku, a uz to je priređen bogat zabavni program, pa i zabavno-edukativne aktivnosti.

U kvizu kolo sreće “Euroznalac” građani su provjeravali svoje znanje o euru, a najmlađi su kroz igru “Euroškolica” na zanimljiv i zabavan način upoznati s eurom. Posjetitelji su na Photoboothu mogli izraditi personaliziranu fotografiju, a za željne detaljnih informacija pripremljen je infoEuro kutak u kojem su mogli dobiti odgovore na svoja pitanja.

Dani eura realiziraju se u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvom turizma i sporta te s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, a, nakon Osijeka, isti zabavno-informativni događaji bit će organizirani u Rijeci, Splitu i Zagrebu.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

mini IMG 0725
Foto: OBŽ

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content