Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveće prekoračenje brzine zabilježeno u Pitomači

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač osobnog automobila i vozačica mopeda na električni pogon teško ozlijeđeni, a dva vozača osobnih automobila su lako. Dva vozača su uzrokovala prometne nesreće sudjelujući u prometu pod utjecajem alkohola, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 262 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 50 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 23,35 sati na D-2 u Pitomači. Na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila registarskih oznaka Njemačke upravljao je brzinom od 125 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,50 g/kg je utvrđena kod vozača električnog romobila starosti 32 godine koji je upravljao vozilom u nedjelju u 02 sata u Virovitici.

Tijekom proteklog tjedana su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena tri vozača, od kojih dva zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola.

Tijekom proteklog tjedna, od 10. do 16. listopada 2022. godine, sukladno planiranim aktivnosti organizacije ROADPOL, su policijski službenici na području cijele policijske uprave vršili pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Ukupno je izvršen nadzor 67 teretnih automobila i 11 autobusa, a kod 16 teretnih automobila su utvrđena i sankcionirana 42 prekršaja.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content