Žena (80) pala s električnog mopeda i zadobila teške tjelesne ozljede: Neregistriranim vozilom upravljala bez kacige i vozačke dozvole

U četvrtak, 13. listopada oko 10,45 sati na križanju Trga bana Josipa Jelačića i Trga Ljudevita Patačića u Virovitici dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 80-godišnja vozačica električnog skutera, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Vozačica je upravljala neregistriranim i neosiguranim mopedom na električni pogon, bez zaštitne kacige i bez vozačke dozvole, na kojemu je prevozila teret u prednjoj i stražnjoj košari i tako umanjila stabilnost vozila. Do nesreće je došlo kada je prednjim desnim metalnim držačem za nogu zapela u betonski rubnik i pala na zelenu površinu pokraj kolnika. U padu je zadobila teške tjelesne ozljede.

Iz policije ističu da se električni mopedi svrstavaju u kategorije “mopeda” i kao takvi trebaju biti registrirani i osigurani, a vozači moraju imati vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije i koristiti homologiranu zaštitnu kacigu.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content