Raznolike aktivnosti za najmlađe: Projekt “Svijet pčela” obogaćuje iskustvo djece u vrtiću “Čarobna šuma” u Špišić Bukovici

Dječji vrtić “Čarobna šuma” Špišić Bukovica ostvario je značajnu suradnju s Hrvatskim apiterapijskim društvom (HAD-om), što je rezultiralo obiljem aktivnosti i edukacijom o pčelama za djecu i odgojitelje. Ovaj projekt, nazvan “Svijet pčela”, ima za cilj osvještavanje važnosti pčela u prirodi, upoznavanje djece s pčelinjim proizvodima te poticanje dječje igre i učenja.

Kroz uspostavljanje suradnje, HAD je organizirao edukaciju o dobrobitima pčelinjih proizvoda i sigurnosti pri posjetu pčelinjaku za osoblje vrtića i roditelje djece. Nakon toga, vrtić “Čarobna šuma” je prezentiran na međunarodnoj konferenciji “Apiterapija za djecu” kao primjer dobre prakse u kojem se svakodnevno koristi med lokalnih proizvođača. Potvrdu kvalitete meda koji se konzumira dala je analiza Tehnološkog inovacijskog centra iz Virovitice.

Projekt “Svijet pčela” postavio je konkretne ciljeve, uključujući osvještavanje važnosti pčela u prirodi, upoznavanje djece s procesom dobivanja meda te osiguravanje bogate okoline i situacija koje potiču dječje učenje i igru. U sklopu projekta, djecu je posjetio vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, odnosno pčelar koji im je na razumljiv način objasnio ulogu pčela i proizvodnju meda.

Vrtić je također organizirao različite aktivnosti unutar vrtića kako bi dodatno potaknuo interes djece za pčele i njihove proizvode. To uključuje formiranje “medenog kutka” u sobi dnevnog boravka, izradu didaktičkog materijala za poticanje različitih vještina te sudjelovanje na konferencijama i posjet “Kući čaja – oazi mira” kako bi se proširilo znanje o prirodnim ljekovitim proizvodima.

Sudjelovanje na IV. Nacionalnoj konferenciji pčelarstva, apiterapije i apiturizma dodatno je naglasilo važnost ovog projekta, dok su planirane i daljnje aktivnosti kako bi se nastavila ova vrijedna suradnja i obogaćivala iskustva djece u vrtiću “Čarobna šuma”.

Cijelu fotogaleriju ove medne priče pogledajte ovdje.

(icv.hr, DV “Čarobna šuma” Špišić Bukovica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content