Stanje u prometu: Žena u Pitomači u prijepodnevnim satima napuhala vrtoglavih 3,08 promila, najveće prekoračenje brzine zabilježeno u Čađavačkom Lugu

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih osam s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama je vozač motocikla teško ozlijeđen, a devet sudionika u prometu je lako ozlijeđeno i to 8 vozača i putnika u osobnim automobilima i jedan pješak.

Jedan vozač je uzrokovao prometnu nesreću sudjelujući u prometu pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 221 prekršaj, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 67 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 16 sati u Čađavačkom Lugu. Na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao je brzinom od 133 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,08 g/kg je utvrđena kod vozačice bicikla starosti 42 godine koja je upravljala vozilom u utorak u 10,20 sati u Pitomači.

Tijekom proteklog tjedna su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena tri vozača, od kojih dva zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content