Svjetski dan mentalnog zdravlja u županijskom Zavodu za javno zdravstvo obilježen šahovskim turnirom

U povodu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. listopada) Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije odlučio je promovirati šahovsku igru kao jedan od načina koji može doprinijeti očuvanju mentalnog zdravlja. Turnir je održan u prostorima Zavoda u Virovitici, a pod zajedničkom organizacijom Djelatnosti javnog zdravstva i Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja. Nastupilo je 22 natjecatelja, većinom djeca i mladi iz Slatine, Virovitice i Gradine.

Najboljima su podijeljeni pehari i medalje, a svi sudionici su dobili prigodne poklone za sudjelovanje.

Nakon vrlo zanimljivih i neizvjesnih mečeva, pobjednik turnira je majstor FIDE Ognjen Matko iz Grubišnog Polja, drugo i treće mjesto pripalo je majstorskim kandidatima iz Slatine Marjanu Špoljaru i Milanu Čubeliću.

Iznenađenje cjelokupnog natjecanja je devetogodišnja Lucija Kovačević iz OŠ Gradina koja je postigla najbolji rezultat, čak i u juniorskoj konkurenciji! Drugo mjesto je zauzeo Ivano Šimić (7.a), a treće Adrian Milak (6.a) razred. U kategoriji kadetkinja zlatno odličje pripalo je Tamari Kovačević (4.a), srebrno Hani Vidalina (4.a), a brončano odličje Mateji Žeravica (5.a) razred.

– Zahvaljujem svim sudionicima i suradnicima, posebno suorganizatoru profesoru Siniši Brlasu te pedagogu Ivici Čuljaku iz Osnovne škola Gradina koji radi odličan posao s djecom i šahom u školi, te se nadam da se vidimo i slijedeće godine. Hvala šahovskom klubu Slatina na posudbi svih satova i ploča i ŠK Virovitica, te sucu Marku Ivankoviću – poručio je dr. Miodrag Beneš iz Zavoda za javno zdravstvo.

(www.icv.hr, zzjzvpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content