U Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Orahovici u tijeku dvodnevni 4. Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije

U organizaciji Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Hrvatskog kardiološkog društva Radne skupine za e-kardiologiju te Radne skupine za prevenciju i rehabilitaciju u kardiologiji, u Orahovici je na navedenom fakultetu u tijeku dvodnevni 4. Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije pod nazivom ”Rehabilitacija u kliničkoj medicini”.

Skup je ovo eminentnih i ponajboljih medicinskih stručnjaka na području kardiologije u Hrvatskoj, a voditelji tečaja su Goran Krstačić te akademik Aleksandar Včev.

Tecaj-Rehabilitacija-u-klinickoj-medicini-5-Custom– Jako nam je lijepo biti u Orahovici u našem ”malom Oxfordu” koji je idealan za ovakve tečaje jer, kao što znamo, uz ovaj, redovno ovdje radimo naš prepoznatljivi tečaj ”Sport i srce”, a s ponosom mogu najaviti kako ćemo u ožujku iduće godine krenuti s novim tečajem pod nazivom ”Oralno zdravlje i srce”. Bit će to jedna iznimno aktualna tema koju moramo baštiniti tako da se stvarno pretvaramo u Centar s jednom iznimno visokom i stručnom edukacijom naših studenata. Ovo je tečaj s krucijalno važnim temama koji provodimo s našim prijateljima iz Thalassotherapia Opatija, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Bolnice Srčana Zagreb, a tu su i stručnjaci s KBC-a Osijek i našeg Fakulteta, a svi oni govorit će o top temama, nečemu najnovijem prema smjernicama, a riječ je o temama kako unaprijediti rehabilitaciju u kliničkoj medicini u Hrvatskoj, možemo li imati centre izvrsnosti i povezati stacionarne i ambulantne kardiovaskularne rehabilitacije i mnoge druge teme. Sastavnice kliničke rehabilitacije koje su i ovoga puta u programu tečaja su kardiovaskularna rehabilitacija, neurorehabilitacija, kardioneurorehabilitacija, plućna rehabilitacija te post COVID-19 rehabilitacija – rekao je jedan od voditelja Tečaja Goran Krstačić.

U sklopu svečanog otvorenja ovoga Tečaja nazočne je pozdravio dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo akademik Aleksandar Včev naglasivši njegovu važnost te posebno izrazivši zadovoljstvo što je isti u Orahovici kao idealnom mjestu za sve vrste rehabilitacije. Na otvorenju se kao domaćin obratio i gradonačelnik grada Orahovice Saša Rister.

Tecaj-Rahabilitacija-u-klinickoj-medicini-3-Custom– Mi kao grad možemo biti ponosni što uopće imamo fakultet, a posebno što imamo priliku biti domaćini ovakvog skupa gdje su predavači eminentni medicinski stručnjaci s najviše hrvatske zdravstvene razine. Volim reći da smo mi svi ovdje sada već i veliki prijatelji jer se često susrećemo, a posebno mi je drago da je voditelj Tečaja najavio kako će jednog dana doći i živjeti u Orahovicu što bi za nas to bila nevjerojatna i izuzetna čast. Ovo je iznimno vrijedan skup, a evo kako smo čuli u ožujku iduće godine kreće i novi tečaj i doista postajemo jedan važan hrvatski medicinski centar – rekao je Rister.

Tečaj završava u petak, 21. listopada provjerom znanja studenta te službenim zatvaranjem.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content