U Našicama dodijeljene zahvalnice višestrukim darivateljima: Nagrađeno čak njih 50, a Zlatko Horvat za nevjerojatnih 175 darivanja

U povodu Dana darivatelja krvi u našičkoj gradskoj vijećnici dodijeljene su zahvalnice višestrukim darivateljima. 

Svečanosti, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Našica Krešimira Kašube, nazočili su i predsjednik Crvenog križa Osječko-baranjske županije Goran Latković, predsjednica Crvenog križa Našice Zdenka Vukomanović te ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi.

Gradonačelnik je u ime grada Našica pozdravio prisutne, a darivateljima posebno zahvalio na nesebičnosti i spremnosti pomoći drugima.

– Grad Našice prošle godine bio je šesti u Hrvatskoj po darovanoj krvi po broju stanovnika, a ove smo godine peti. Već 20 godina intenzivno pratim rad Crvenog križa Našice i mogu reći kako smo uvijek pri državnom vrhu po darovanoj krvi i to je velika čast i hvalevrijedna promocija grada Našica. U dogovoru s ravnateljem Igorom Feldijem odlučili smo jednu ulicu u Našicama nazvati po darivateljima, kako bismo i na taj način iskazali zahvalnost za vaš nesebičan čin – istaknuo je Kašuba.

Igor Feldi, ravnatelj Crvenog križa Našice je rekao kako mu je čast podijeliti priznanja višestrukim darivateljima krvi. Ovom prilikom dodijeljeno je 50 priznanja, a imali smo čast dodijeliti priznanje za 175 puta darovanu krv, što je zaista velik broj – rekao je Feldi. 

Brončani znak i zahvalnica za 35 darivanja krvi primile su Katarina Bjelokapić, Slavica Horvat i Željka Horvat iz Našica.

Srebrni znak i zahvalnica za 55 darivanja krvi primile su Zorica Mataković iz Našica i Ana Petrunić iz Kršinaca.

Brončani znak i zahvalnicu za 50 darivanja krvi primili su Borislav Buha iz Markovca Našičkog, Miroslav Firic iz Markovca Našičkog, Tomislav Gabajček iz Našica, Goran Hajnal iz Našica, Antonio Ivanek iz Našica, Dražen Koprivčić iz Našica, Dejan Kovačević iz Budimaca, Renato Kuzminski iz Martina, Rudolf Lilić iz Martina, Goran Marenjak iz Jelisavca, Krešimir Nemet iz Markovca Našičkog, Senad Petrović iz Đurđenovca, Oliver Šepčić iz Martina, Josip Šimašek iz Koške, Goran Špehar iz Našica, Zlatko Vuzem iz Lile i Davor Žaček iz Našica.

Srebrni znak i zahvalnicu za 75 darivanja krvi primili su Ivica Bošnjaković iz Našica, Dario Buha iz Đurđenovca, Ivica Gado iz Našica, Mirko Habel iz Jelisavca, Goran Jakšić iz Donje Motičine, Ivica Kardoš iz Beljevine, Mario Kranic iz Markovca Našičkog, Željko Marjanović iz Martina, Vlado Matanić iz Martina, Stjepan Mezak iz Beljevine, Adrijano Patila iz Našičke Breznice i Dejan Perasić iz Našica.

Zlatni znak i zahvalnicu za 100 darivanja krvi primili su Zvonko Brkić iz Feričanaca, Antun Divjanović iz Donje Motičine, Dragan Gužvić iz Našica, Borislav Janković iz Našica, Borislav Rukavina iz Martina, Darko Šišan iz Jelisavca i Mirko Tičić iz Zoljana.

Plaketu i zahvalnicu za izvanredni uspjeh za 125 darivanja dobili su Vinko Kubinčan i Ivica Škarić iz Donje Motičine.

Plaketa i zahvalnica za izvanredni uspjeh za 175 darivanja dodijeljena je Zlatku Horvatu iz Našica.

Obiteljske zahvalnice dodijeljene su – obitelji Filisar, obitelji Škarić, obitelji Stanić, obitelji Horvat, obitelji Kolarić i obitelji Habel.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content