U srijedu, 19. listopada središnja svečanost obilježavanja 31. obljetnice ustroja 132. brigade HV Našice-Orahovica

U sklopu obilježavanja 31. obljetnice ustroja 132. brigade HV Našice-Orahovica u subotu, 15. listopada ultramaratonom u organizaciji URT Nexe Team-a počelo je obilježavanje 31. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice-Orahovica.

Obilježavanje se nastavlja u srijedu, 19. listopada, odavanjem počasti paljenjem svijeća poginulim pripadnicima 132. brigade u 8 sati na posljednjim počivalištima na mjesnim grobljima, a sve u organizaciji Povjerenstva za branitelje Grada Našica.

Zatim od 9 do 20 sati u spomen-sobi HVIDRA-e Našice na Trgu dr. Franje Tuđmana 7 biti će postavljena „Izložba ratnih fotografija 132. brigade hrvatske vojske Našice – Orahovica“. Od 17.15 sati na prostoru ispred Gradske uprave održat će se nastup Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja Dora.

Kod spomen-obilježja „Uskrsla Hrvatska“ u 17.30 sati biti će polaganje vijenaca paljenje svijeća i molitva za poginule pripadnike brigade i poginule hrvatske branitelje. A nakon toga u 18,30 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskog Našice slijedi misa zadušnica za poginule pripadnike brigade i poginule hrvatske branitelje. Nakon mise u hotelu Park Panonija u 19.30 sati slijedi prigodna gastronomska ponuda za sve prisutne.

(www.icv.hr, ib)

PROGRAM page 0001

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content