Betlehemsko svjetlo 30. godinu zaredom u Osječko-baranjsku županiju donijeli članovi izviđačkih klubova

Tridesetu godinu zaredom u Osječko-baranjsku županiju stiglo je Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razumijevanja.

Pali se svake godine dva tjedna prije Božića na velikoj svečanosti na mjestu Kristova rođenja i simbolično obilazi svijet, a u Osijek je stiglo zahvaljujući izviđačkim klubovima. Na čelu s predsjednikom Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antunom Šimićem, te članovima Saveza izviđača Hrvatske, Betlehemsko svjetlo predano je Josipu Miletiću, zamjeniku osječko-baranjskog župana.

– Hvala izviđačima koji su 30. godinu zaredom donijeli Betlehemsko svjetlo u našu županiju i na taj način održali ovu lijepu tradiciju. Neka radost novorođenog Isusa Krista obasja sve njih i njihove obitelji te im donese obilje radosti i mira tijekom nadolazećih blagdana – kazao je Miletić i svim stanovnicima Osječko-baranjske županije čestitao Božić i novogodišnje blagdane te im poželio uspjeh i mir u novoj 2023. godini.

Predsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antun Šimić naglasio je kako Betlehemsko svjetlo već 30 godina preko Betlehema, Beča, Zagreba i đakovačke katedrale dolazi i u Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

– Donosimo svjetlo mira, ljubavi i poštenja za sve ljude i tako već 30 godina. Izviđaštvo je pokret koji odgaja mlade da budu dobri ljudi i da se pridržavaju izviđačkih pravila. Trenutno na području Osječko-baranjske županije imamo četiri odreda izvođača koji okupljaju 300-njak članova – zaključio je Šimić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content