Božićna i novogodišnja čestitka župana virovitičko-podravskog Igora Androvića

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uputio je čestitku svim žiteljima Virovitičko-podravske županije, a u povodu Božića i Nove godine.

Brzo je prošla ova godina. Danas, zbrajajući što smo ostvarili, podcrtavamo ostvareno, no idemo dalje jer su pred nama novi izazovi. Naravno, sjetit ćemo se kako smo ove godine otvorili dvije nove škole, u Kladarama i Vukosavljevici, kako je ove godine Veleučilište u Virovitici obilježilo prvih 15 godina, a Opća bolnica Virovitica 120 godina postojanja. Ponosni smo jer smo prepoznati na karti Hrvatske. Dugi niz godina smo među vodećima po povlačenju EU sredstava na razini Hrvatske, a ove godine smo zaslužili biti pobjednici najboljeg Europskog projekta u izboru Hanza medije i Hrvatske zajednice županija.

Tu je titulu ponio naš Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju. U Suhopolje je stigla i titula najbolje kontinentalne destinacije Hrvatske Večernjeg lista. Dokaz je to kako se naši projekti cijene i uvažavaju, kako je naša vizija bila jasna i ispravna. Povećali smo zaposlenost, smanjili nezaposlenost, a prosječna plaća u Virovitičko-podravskoj županiji je, ako gledamo 2015. godinu, danas veća za čak 2000 kuna. No, pred nama su novi koraci, novi projekti, novi izazovi.

Ono što smo čekali desetljećima, ostvaruje se. Iduće godine počinje izgradnja brze ceste prema Zagrebu, dionicom od Virovitice prema Špišić Bukovici. Tu imamo snažnu i ključnu podršku Vlade RH, premijera Andreja Plenkovića i više nema natrag, sredstva su osigurana u državnom proračunu, a ugovori potpisani. U 2023. završit ćemo sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II., ali i započeti nove projekte sustava natapanja.

Počinju radovi na brzom internetu, očekujemo kako će biti završeni i neki novi vrtići, uređeno Orahovačko jezero, krećemo u uređenje i rekonstrukciju rodilišta Opće bolnice Virovitica i još puno toga…

Nama, ma kako izazovna vremena bila, život ne smije stati.

Nastavljamo zajedno stvarati nove projekte, zbog svih vas i naše djece. Želim vam da u ovom duhu zajedništva koji vlada u vrijeme Božića pronađete vjeru i snagu za dane koji su pred nama, te da zajedničkim snagama, tolerancijom i dobrom voljom učinimo život u našoj županiji boljim i sretnijim za sve naše žitelje. Uz čuvanje naše baštine, uz poruke mira, ljubavi, dostojanstva, mudrosti i razboritosti, svim žiteljima Virovitičko-podravske županije, svim vjernicima, kao i svim ljudima dobre volje od srca želim puno zdravlja, obilje radosti, mira, blagoslovljen i radostan Božić te uspješnu 2023. godinu.

(www.icv.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content