Karmen Halgaš u Orahovici upalila treću adventsku svijeću koja simbolizira radost

U središtu Orahovice, na velikom adventskom vijencu u kružnom toku, po hladnom i kišnom vremenu održana je mala svečanost paljenja treće adventske svijeće. Molitvu je predvodio župnik orahovački, velečasni Željko Strnak.

-U tami je zapaljeno svjetlo, u pustinji se podigao glas, naviještena je radosna vijest koja i nama govori: Gospodin dolazi, pripravite mu put, jer je blizu. Uresite svoju dušu, dopustite Bogu da ju pročisti svojim milosrđem i oproštenjem grijeha. Ivan Krstitelj nije svjetlo nego njegov svjedok i onaj koji ga širi. Dok palimo treću svijeću, Svijeću pastira i Svijeću radosti na našemu vijencu, svatko je od nas pozvan biti plamen koji svijetli i grije radošću. Pastiri su imale bistre oči te pozorno i veliko srce da bi vidjeli u noći ono što su drugi predviđali i na danjemu svjetlu. Nisu bili navezani na zemaljsko, a ta je sloboda nosila i hrabrost. Oslobođenost od straha oslobodila je radosnu pjesmu. Dođi Gospodine, čekamo te s upaljenim svjetiljkama. Zaogrni nas svojim svjetlom i podari novu pjesmu – rekao je župnik.

Treca Adventska svijeca 2

Predsjednica Gradskog vijeća Orahovice Karmen Halgaš, uz pratnju pjesme Mladog župnog zbora, upalila je treću Adventsku svijeću.

-Polako kroz ovo prekrasno vrijeme došašća približavamo se rođenju našeg Gospodina Isusa Krista. Htjela bih naglasiti da se Isus nije rodio u bogatstvu materije svijeta, rodio se u malenoj siromašnoj štalici, pa evo kroz ovo vrijeme molimo Gospodina da se i naša srca očiste kao ta štalica tako da bi se Gospodin mogao roditi u svakom našem srcu, u srcu naših obitelji i naše cjelokupne zajednice. Jednostavno molimo Gospodina da se proslavi, da učini ono što od nas traži, da budemo svjedoci njegovi na ovome svijetu, svjedoci ljubavi i milosrđa, da se Gospodin proslavi kroz nas. Svima vama hvala od srca što ste po ovakvom vremenu došli s nama upaliti treću Adventsku svijeću i pozivam vas da svi dođete i iduće subote na paljenje četvrte Adventske svijeće te vam želim puno Božjeg blagoslova, mira, ljubavi i zajedništva – rekla je Halgaš.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content