Naturavita u ludom finalu do još jednog naslova “Nikole Nemčevića”: Prepune tribine, odličan nogomet i sjajna atmosfera obilježili finalnu večer

Mjesto više tražilo se jučer (četvrtak) na tribinama sportske dvorane Petra Preradovića u Pitomači, a povod svemu bila je finalna večer ovogodišnjeg izdanja zimskog malonogometnog turnira “Nikola Nemčević”.

Gledatelji su, u sjajnoj atmosferi, kroz sve četiri utakmice istinski uživali u malom nogometu, a ‘hakleri’ su ih ‘počastili’ nizom atraktivnih poteza i pogodaka. Uz već svima dobro poznate nogometaše s područja općine Pitomača i prekaljene igrače trećeligaških i četvrtoligaških klubova iz susjednih županija, bilo je tu i nekoliko poznatih imena od kojih svakako treba istaknuti Ivana Bornu Jelića Baltu, igrača poljske Wisle iz Krakowa, zatim odličnog Martina Šrolera, majstora ‘Kutije šibica’ i člana slovenskog prvoligaša Mure, te Ivana Dolčeka, igrača splitskog Hajduka koji se trenutno nalazi na posudbi u Šibeniku…

Prvu polufinalnu utakmicu odigrali su Caffe bar Kaktus i VMBR, a odluka o pobjedniku ‘pala’ je nakon lutrije šesteraca. U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 4:4. Dečki iz Kaktusa krenuli su furiozno i poveli 2:0 golovima Buzuka i Mlinarića. Na 2:1 smanjio je Filip Hanžić, a Mlinarić ubrzo postiže i drugi pogodak za prednost Kaktusa 3:1. Svi su mislili kako će Kaktus bez problema u finale, a onda su uslijedila tri vezana pogotka VMBR-a. Hanžić je smanjio na 3:2, a dvoranu je potom na noge podigao ‘miljenik publike’ Saša Štefanić koji je poentirao za izjednačenje. Hanžić, koji je se na kraju okrunio i titulom najboljeg strijelca turnira, postigao je i treći pogodak za VMBR. U konačnici, Vrbanić je zabio za 4:4 i krenulo je ‘maratonsko’ raspucavanje, u kojem je koncentraciju zadržao već spomenuti Šroler i odveo VMBR u samu završnicu.

Nešto lakši posao u drugom polufinalnom susretu imala je Naturavita, koja je s 3:0 bila bolja od Pekara i trgovina Dergez. Strijelci za branitelja naslova bili su Matej Kraljević i dvaput Tomislav Golubić.

SN NK Pitomaca

Prije susreta za treće mjesto odigrana je revijalna utakmica polaznika Škole nogometa NK Pitomača, a održana je i svečanost proglašenja najboljih u sportu općine Pitomača u 2022. godini, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Caffe bar Kaktus na kraju je stigao do trećeg mjesta preko Pekara i trgovina Dergez. Za pobjedničku ekipu, koja je slavila 2:1, poentirali su Vedran Mlinarić i Marko Matančić. U poraženoj momčadi jedini strijelac bio je Nikola Zvonar.

MG_4266

Nakon kratke pauze uslijedio je i finalni susret koji je ponudio pravi spektakl. Favorizirana Naturavita startala je odlučno u obranu naslova i povela 2:0 golovima Jelića Balte i Ante Pavličevića. Na 2:1 smanjio je Sandro Vincelj, a svojim drugim pogotkom lijevonogi Ivan Borna Jelić Balta vraća Naturaviti prednost od dva zgoditka. Činilo se kako će ovo biti mirna završnica, a onda je uslijedila prava ‘drama’. Na semaforu je isticala 27. minuta, Filip Brdarić smanjio je na 3:2, a onda, samo petnaestak sekundi prije kraja susreta, dvorana je doslovno ‘eksplodirala’. Iz slobodnjaka, s gotovo sredine terena Ivan Kovačec pronašao je nečuvanog Hanžića koji je pogodio iz okreta za konačnih 3:3. Raspucavanje je na kraju pripalo Naturaviti koja je osvojila glavnu nagradu u iznosu 10 tisuća kuna i obranila naslov iz 2019. godine kada je turnir posljednji put odigran prije pandemije koronavirusa.

MG_4299

Pehare, medalje i nagrade najboljim momčadima i pojedincima podijelili su predsjednik uprave Spider grupe Denis Nemčević, predsjednik uprave tvrtke Agroland Nikola Gomerčić i vlasnik obrta Duga Tihomir Živko.

Najbolji strijelac turnira: Filip Hanžić (VMBR)

Najbolji vratar: Hrvoje Zdelar (Naturavita)

Najbolji igrač: Ivan Begović (Naturavita)

Konačni poredak:

  1. Naturavita
  2. VMBR
  3. CB kaktus
  4. Pekare i trgovine Dergez

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo, I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content