Resorno ministarstvo izdalo još dvije građevinske dozvole za dionicu brze ceste prema Špišić Bukovici

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine izdalo je Hrvatskim cestama još dvije građevinske dozvole za dionicu brze ceste Virovitica – Špišić Bukovica, dionicu koja od Terezinog Polja, preko Virovitice, Bjelovara i Vrbovca ide prema Zagrebu. Trenutno su izdane tri od četiri potrebne dozvole, a četvrta će biti izdana kroz koji dan, najavljeno je na aktualnom satu Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije.

Radovi će početi čim to omoguće vremenske prilike, možda već u siječnju. Nećemo si dozvoliti da pravimo „farsu“ i da otvorimo radove, a da se ništa ne događa pa da nas opet ljudi pitaju zašto ništa ne radimo. Čekat ćemo povoljne vremenske uvjete i krenuti, jer ovaj projekt sada ee može nitko više zaustaviti. Paralelno s time, izdana je lokacijska dozvola za dionicu koja spaja Špišić Bukovicu i Bjelovar. U ovom trenutku se rade parcelacijski elaborati, kada se oni provedu, opet idemo u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i ugovaranje radova. Tako da neće biti zastoja, nego će se po završetku prve dionice krenuti dalje. Još jednom zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pridonijeli da se realizira ovaj projekt – kazao je zamjenik župana Marijo Klement.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović je istaknuo kako su sredstva za dionicu od Virovitice do Špišić Bukovice osigurana u Proračunu Vlade RH, kao i za dio koji ide od Farkaševca prema Bjelovaru.

– Iz projekcije Proračuna za 2023. godinu, ali i iduće godine, vidljivo je koliko je sredstava osigurano za brzu cestu koja će nas spojiti sa Zagrebom. Kada krenu radovi, više nećemo stajati dok se ne spojimo brzom cestom sa Zagrebom i na tome veliko hvala Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću. Upravo je ova Vlada prepoznala važnost ove dionice koja Virovitičko-podravskoj županiji predstavlja nastavak gospodarskog razvoja. Stalno smo komunicirali da novci neće biti problem, već da je najveći problem dokumentacija. Nju sada imamo i kada krenemo s radovima vjerujte da to više nitko neće zaustaviti – rekao je župan Andrović.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content