Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Valpova: Ove godine uloženo više od 110 milijuna kuna privatnog kapitala, najviše u posljednjih 25 godina

Povodom Dana Grada Valpova i crkvenog goda Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Centru kulture “Matija Petar Katančić” održana je u četvrtak, 8. prosinca svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova.

Sjednici su nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, saborski zastupnik Goran Ivanović kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina te drugi uzvanici.

Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo naglasio je da je razvoj gospodarstva, maloga i srednjeg poduzetništva i poljoprivrede strateški cilj gradske uprave, a njegovim provođenjem, kao i demografskim, pronatalitetnim i drugim mjerama, želi se zadržati stanovništvo na ovom području. Gradonačelnik je istaknuo kako su samo ove godine gospodarstvenici u Valpovo uložili više od 110 milijuna kuna, što je najveće ulaganje privatnog kapitala u posljednjih 25 godina.

Čestitku građanima Valpova uputio je i zamjenik župana Josip Miletić koji je naglasio kako brojni realizirani projekti svjedoče velikom napretku grada.

– Povećanje proračuna, na kojem treba zahvaliti Vladi RH što je prepoznala važnost povećanja izvornih sredstava gradovima i općinama kako bi uspješnije razvijali ono što jedinice lokalne samouprave smatraju važnim je neizostavan preduvjet razvoja. Uz to, podrška Osječko-baranjske županije čiji je cilj ravnomjeran razvoj i u budućnosti želi partnerski odnos u realizaciji velikih projekata na korist svih svojih žitelja – kazao je Miletić.

Saborski zastupnik Goran Ivanović, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, istaknuo je da je zajedništvo ključ svakog napretka, osobito u realizaciji velikih i važnih projekata, poput izgradnje Doma Kulture Fabijan Šovagović, ali i prometne infrastrukture.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content