Tradicionalni prijem sportaša obogaćen titulom Europske regije sporta: Projektom novog sportskog inkubatora još veća županijska potpora

Klubovi nositelji kvalitete sporta, vrhunski sportaši te sportaši studentskog i školskog sporta okupili su se, na tradicionalnom svečanom prijemu u prostorijama Osječko-baranjske županije, kako bi im osobno i u ime Osječko-baranjske županije župan Ivan Anušić još jednom čestitao na brojnim i velikim sportskim uspjesima, a ujedno najavio daljnju i još snažniju potporu Županije.

– Sport u Osječko-baranjskoj županiji je jako snažan i možemo se pohvaliti s nizom izvrsnih rezultatskih ostvarenja. Kako bismo to dodatno osnažili, Županija se nominirala i dobila titulu Europske regije sporta te ćemo 2024. godine biti centar sportskih događanja Europe. Iduće godine radit ćemo na opremanju infrastrukture te većim ulaganjima u sport kako bi tu titulu i opravdali. Jedan od najvažnijih projekata u tom smislu je svakako sportski inkubator, koji sam danas ukratko predstavio sportašima, a koji će biti velika potpora svakom sportašu i onom tko to želi postati – rekao je ovom prilikom župan Anušić.

Osječko-baranjska županija svake godine izdvaja značajna sredstva za sport, od razvoja amaterskog do potpore vrhunskom, pa je tako u 2022. godini Program javnih potreba u sportu uvećan s početnih 3,6 milijuna kuna na 3,9 milijuna kuna, a u 2023. godini ta sredstva bit će još i veća. Uz financiranje, Županija putem pokroviteljstava raznih natjecanja, ali i organizacije vlastitih, dodatno potiče bavljenje sportom u svim dobnim skupinama.

mini IMG 7059
Foto: OBŽ

U ime okupljenih brojnih vrhunskih sportaša obratio se veslač David Šain, istaknuvši kako nije lako biti profesionalni sportaš, no da potpora Županije u tom uvelike pomaže.

– Čestitam svim sportašima na njihovim uspjesima kojima predstavljaju svoj grad, županiju i državu, a zahvaljujem županu što prepoznaje značaj sporta i godinama podržava njegov razvoj – rekao je Šain.

Župan Anušić, uz zamjenike Matu Lukića i Josipa Miletića, ovom prigodom svim je sportašima čestitao nadolazeće blagdane te zaželio sretnu i uspješnu novu 2023. godinu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content