U čačinačku župnu crkvu Presvetoga Trojstva i ove godine stiglo Betlehemsko svjetlo mira

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Čačince i to u suradnji Odreda izviđača Lisice Slatina, Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, Turističke zajednice općine i župe Čačinci.

Članovi Odreda izviđača Lisice tradicionalno u Virovitičko-podravsku i Osječko baranjsku županiju donose Betlehemsko svjetlo mira i pronose njegovu poruku. U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva pjesmom ih je dočekao zbor 3. razreda Osnovne škole Antuna Gustava Matoša pod vodstvom učiteljice Danijele Lokner, a potom je učenica 6.a razreda Lucija Ljutak pročitala svoj uradak o Betlehemskom svjetlu.

U Čačincima je svjetlo prvi puta došlo 2004. godina, potom ga dugo nije bilo dok ga prije nekoliko godina ponovno nije donio upravo Odred Lisice čiji se predsjednik Denis Cukor zahvalio na toplom dočeku.

-Drago nam je da smo i ove godine u Čačincima. Svjetlo je, po mojim saznanjima, u Hrvatsku prvi put došlo 1992 godine. Mi danas pronosimo poruku Betlehemskog svjetla, poruku mira među ljudima i na to smo iznimno ponosni. Ovo je svjetlo posebno jer je jedino svjetlo koje može putovati i avionom, a da se ne ugasi, jer putuje u posebnim rudarskim lanternama koje su dodatno osigurane. Drago mi je evo da je i ova učenica pokazala koliko zna o ovome svjetlu i to je jako lijepo – rekao je Cukor, a članovi Odreda Lisice zatim su upalili Betlehemsko svjetlo koje su potom mogli preuzeti i mještani općine Čačinci.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content