U virovitičkom Dječjem vrtiću “Cvrčak” održana edukativna tribina “Izazovi i procedura upisa djeteta u osnovnu školu”

U sklopu suradnje vanjskih ustanova, tijela i zavoda s vrtićem, jučer (srijeda) je u Dječjem vrtiću “Cvrčak” Virovitica održana tribina pod nazivom “Izazovi i procedura upisa djeteta u osnovnu školu”.

Poziv na tribinu dobili su svi roditelji – korisnici vrtića, koji imaju dijete – školskog obveznika u 2023./2024. školskoj godini, te oni roditelji koji razmišljaju o prijevremenom upisu djeteta u osnovnu školu.

Teme izlaganja imale su za cilj informirati roditelje o zakonodavnom okviru upisa djeteta u osnovnu školu, samom tijeku provođenja postupka određivanja razvojnog statusa djeteta i potrebnoj dokumentaciji za upis.

Foto 2

Od stručnjaka bili su pozvani predstavnici školske medicine, te sve odgojno-obrazovne ustanove s područja grada Virovitice koje upisuju djecu u prvi razred osnovne škole. O svemu navedenom, a svatko iz svoje domene struke i posla, govorili su: dr. med. Slavica Letica Ramljak, specijalistica školske medicine u Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, pedagoginja Nina Babić i psihologinja Sanja Milković Šipek iz Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica, psihologinja Marieta Kanižaj iz Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, te socijalna pedagoginja Petra Tudić iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

-Potičemo svake godine ovakav sastanak kako bi roditelji dobili što bolji uvid u navedenu tematiku. Roditelji kroz roditeljske sastanke i informativne razgovore s odgojiteljicama dobivaju informacije o sadržajima i aktivnostima koje se provode u vrtiću, a dio su pripreme djeteta za polazak u osnovnu školu – poručili su iz Dječjeg vrtića “Cvrčak”.

(www.icv.hr, DV Cvrčak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content