Učenici SŠ “Stjepan Ivšić” orahovačkim osmašima održali zanimljivo predavanje o trovanju hranom

U Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Orahovica održano je predavanje o trovanju hranom koje su pripremili učenici 3. razreda Srednje škole “Stjepan Ivšić” Srđan Jovanović i Slavko Boljkovac.

Srđan i Slavko su učenicima osmih razreda, polaznicima izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita, a koji se bave istraživanjem navedene teme, pojasnili najčešće uzroke trovanja hranom. Njihova mentorica bila je Danira Vinković. Predavanje je bilo poučno i korisno, a osmašima posebno zanimljivo jer su ih podučavali mladi.

-Predavanje nam se jako svidjelo jer smo naučili puno toga o salmoneli, trihinelozi i raznim bolestima i simptomima koje možemo dobiti ako pojedemo neku pokvarenu ili zaraženu hranu. Zadovoljni smo prezentiranim jer smo doznali puno novih stvari koje će nam pomoći u daljnjem pripremanju istraživačkog rada – rekla je osmašica Lea Kolar, polaznica izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita.

Predavanje trovanje hranom 3

Leina kolegica Lucija Cigler rekla je kako joj se najviše svidjelo što je prezentacija bila zanimljiva.

-Naučili smo nešto novo, recimo znali smo za crijevnu virozu, ali smo kroz predavanje saznali koji je njen uzročnik i uobičajene simptome. Mislim da je to važno znati kako ne bi došlo do trovanja hranom – dodala je Lucija.

Posebno zadovoljna ovim predavanjem bila je Nevija Brstilo, voditeljica izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita orahovačke osnovne škole.

-Hvala marljivim učenicima Srđanu i Slavku te mentorici Daniri Vinković na poučnim sadržajima kojima su vrlo detaljno opisali najčešće uzročnike, kako pravilno hranu skladištiti, pripremati, prepoznati simptome i kako prevenirati trovanje hranom – zaključila je Brstilo.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content