Uspješno održane dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na području grada Našica

Jučer (utorak) su na području grada Našica održane dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prva u prostorijama tvrtke NEXE, a druga u našičkom prigradskom naselju Jelisavac.

Akciji održanoj u prostorijama tvrtke NEXE d.d. ukupno je pristupilo 45 darivatelja, od kojih 5 žena i 40 muškaraca. Prvi put krv su darivali Ante Lijović iz Feričanaca i Ivan Ostrman iz Londžice. Jubilarac ove akcije bio je Dražen Ibriks iz Našica koji je krv darovao 90. put, dok je rekorder Boro Milojković iz Našica krv darovao 138. put.

Akciji održanoj u Jelisavcu ukupno je pristupilo 37 darivatelja, a krv je darivalo 32 darivatelja, od kojih 3 žene i 29 muškaraca. Prvi put krv su darivali Marko Kilibarda iz Pribiševaca i Matej Potolovec iz Lile. Jubilarac ove akcije bio je Danijel Mohila iz Jelisavca koji je krv darovao 70. put, dok je rekorder Darko Pleša iz Našica krv darovao 88. put.

-Svim jubilarnim darivateljima, jučerašnjim rekorderima i novim darivateljima od srca zahvaljujemo i čestitamo. Hvala svim darivateljima što nesebično daruju dio sebe da bi smanjili ljudsku patnju, pomogli bolesnima i spasili život. Pozivamo sve ostale koji mogu da se priključe idućim akcijama darivanja krvi – poručili su iz Crvenog križa Našice.

Iduća akcija darivanja krvi održat će se u utorak, 27. prosinca od 17 do 20 sati u Stipanovcima u općini Podgorač.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content