Župan Anušić upalio treću svijeću na adventskom vijencu: Uz osječku Klapu Sveti Ilija i tople napitke u nedjelju radosti

Na adventskom vijencu ispred konkatedrale u Osijeku je u nedjelju upaljena i treća adventska svijeća.

U nazočnosti gradonačelnika Ivana Radića upalio ju je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić podsjetivši kako je u starome kršćanstvu treća nedjelja bila nedjelja radosti.

– Ovo je nedjelja radosti, koju nam je svakako donijela i Hrvatska nogometna reprezentacija. Nadam se da će u svijetlu ove nedjelje biti i radosno i protiv Argentine – rekao je župan i čestitao Božić svima koji ga slave.

IMG 5413
Foto: Grad Osijek

Izrazio je i zadovoljstvo osječkim Adventom koji je prošle godine bio najbolji i najljepši u Hrvatskoj.

-Advent je prelijep, posebno jer se vratio u Tvrđu koja je najvrijednije što Grad Osijek ima kad govorimo o arhitekturi. Svako događanje koje se odvija u Tvrđi, tako i Advent, odmah je za stupanj ljepši nego negdje dalje – kazao je Anušić zaključivši kako obitelj, vjera i ljubav u ovo blagdansko vrijeme imaju najveću vrijednost i težinu.

Svečanost paljenja treće svijeće na Trgu Pape Ivana Pavla II upotpunila je i Klapa Sveti Ilija iz Osijeka, a Grad Osijek počastio je okupljene toplim napitcima.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content