Članovi Crvenog križa Našice sudjelovali u prvom dijelu trodnevne edukacije za funkcionalan rad terenskih jedinica u sklopu projekta POMOZI

Proteklog vikenda, od petka do nedjelje, u Osijeku, u organizaciji Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, održana je trodnevna edukacija za funkcionalan rad terenskih jedinica u sklopu projekta POMOZI ”Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove” na kojoj je sudjelovalo pet članova Crvenog križa Našice.

Dunja Golub, Ivan Dragić, Šimun Šarčević Juranić i Ivan Papučić sudjelovali su kao polaznici ove edukacije, a Igor Feldi je sudjelovao kao predavač i u pripremi edukacije.
Kroz metode formalnog i neformalnog učenja, teorije i prakse, polaznici su učili o funkcioniranju Crvenog križa, posebice u kriznim situacijama, prioritetima zbrinjavanja unesrećenih i odgovora na potrebe zajednice, izazovima i stresu kojemu mogu biti izloženi tijekom pružanja prve pomoći, pripremi građanstva, posebice djece i mladih u smislu njihovog jačanja, za otpornost na katastrofe, velike hladnoće i vrućine, te pružanje pomoći u svakodnevnom životu.

Upoznati su s radom Službe traženja Crvenog križa, važnosti uloge ekipa za Psihosocijalnu podršku, te rukovanjem i komunikacijom radiostanicama, odnosno TETRA sustavom, a ovaj dio edukacije proveli su djelatnici Područnog ureda Civilne zaštite Zvonko Grgec i Tomislav Ivić.

Bio je ovo prvi dio edukacije, a drugi dio će se održati od 3. do 5. veljače, također u Osijeku, gdje će sudionici raditi na pripremi smještaja za unesrećene osobe, organizaciji humanitarne pomoći, te pripremi za krizne situacije.

Ovi polaznici u budućnosti bi trebali predstavljati jezgru terenske jedinice bilo da je u pitanju osnaživanje već postojeće ili osnivanje nove.

(www.icv.hr, GDCK Našice, foto: GDCK Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content