Doznajemo: Dr. Koić je iz Virovitice premještena u KB Dubrava, kako bi bila bliže obitelji

Psihijatrica dr. Elvira Koić, koja je u subotu poslijepodne u privatnoj ordinaciji u Virovitici višestruko izbodena od strane pacijentice, danas (utorak) je sanitetskim prijevozom iz Opće bolnice Virovitica prevezena u KB Dubrava u Zagrebu.

Informaciju nam je potvrdio ravnatelj bolnice Dinko Blažević, koji ističe kako je dr. Koić u KB Dubrava prevezena na zahtjev obitelji, kako bi joj bili bliže.

– Danas je na zahtjev članova uže obitelji i lakšeg održavanja osobnih kontakata dr. Elvira Koić premještena na daljnje liječenje u Kliničku bolnicu Dubrava. Nastavno na sav iskazan interes za njeno zdravstveno stanje ovih dana, možemo reći kako je prim. dr. sc. Elvira Koić hemodinamski stabilna te da se oporavlja i od operacije kao i cijelog strašnog događaja – komentirao je ravnatelj Dinko Blažević.

Podsjećamo, ovu poznatu psihijatricu, koja je jedno vrijeme radila i u OB Virovitica, a danas je voditeljica Odjela za socijalnu psihijatriju Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot u Popovači te vodi privatnu ordinaciju, napala je i s više od 20 uboda nožem ozlijedila pacijentica (37) u subotu. Pomoć su joj pružili susjedi koji su pozvali policiju, a odmah i liječnici OB Virovitica, koji su je u kasnim večernjim satima i operirali.

Počiniteljica je na licu mjesta uhićena i nalazi se u Istražnom zatvoru u Bjelovaru. Teretit će se za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva, izvijestilo je Državno odvjetništvo RH.

Napad su osudili i podršku dr. Koić iskazali kolege liječnici, ministar Vili Beroš, HLK, braniteljske udruge i brojni pacijenti.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content