“Feričanačko vince” i ove godine okupilo brojne ljubitelje vina s područja Feričanaca i Našica

Kako već tradicija nalaže za blagdan svetog Vinka ljubitelji dobre kapljice se okupljaju u Feričancima proslaviti ovaj blagdan kojim se obilježava početak radova u vinogradima. 
Tako su i ove godine Turistička zajednica grada Našica i općina Feričanci organizirali “Feričanačko vince”. Nastavak je to manifestacije Večer vina u perivoju. 
 
– Prema sporazumu koji smo potpisali, o udruženim turističkim zajednicama i uz potporu Hrvatske turističke zajednice za naše zajedničke projekte, lani smo počeli zajedno s Festivalom Frankovke, i to je bilo prvi put da smo udruženo sudjelovali u manifestaciji, a sad nastavljamo zajedno s promocijom vinara Feričančkog vinogorja i nadamo se da ćemo i u budućnosti uspješno surađivati uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Ova manifestacija je nastavak na Večer vina u perivoju koja je održana prošlog vikenda u Našicama, a danas je obilježavanje Vinceva u Feričancima – rekla je Ines Resler, direktorica Turističke zajednice Grada Našica.
 
Marko Knežević, načelnik općine Feričanci je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Turističkom zajednicom grada Našica i zajedničkom organizacijom manifestacije, u sklopu koje je naglašena promocija vinara Feričanačkog kraja.
 
Uz već poznate brendove Feričanačkog kraja Frankovku i Graševinu, Osilovac odnedavno ima i novi brend Enosophiu koja je već nagrađena broncom na natjecanju Decanter 2021. godine i čiji napredak se očekuje i u budućnosti, a sve u svrhu promocije i turizma Feričanačkog vinogorja.
 
Preventivni projekt sigurnosti u prometu, Vinskom cestom, ali ne s više od 0.5 promila provodi i Policijska uprava Osječko-baranjske županije, policijska postaja Našice čiji su djelatnici dijelili promotivne letke i privjeske građanima i educirali ih, te na taj način pridonosili sigurnosti u prometu kako bi ovaj “veseli svetac” protekao sigurno.
 
(www.icv.hr, eš, Foto: E. Šubić, PU OBŽ)
 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content