Kulturno-umjetničko društvo ”Podravina” Čađavica održalo redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Kulturno-umjetničko društvo ”Podravina” Čađavica je u subotu, 28. siječnja, održalo svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Na skupštini, koju je otvorila predsjednica KUD-a Valentina Predrevac, doneseno je financijsko izvješće te izvješće o radu za 2022. godinu, kao i plan rada te financijski plan za 2023. godinu. Izvješće o radu i plan rada iznijela je predsjednica Valentina, dok je financijsko izvješće i financijski plan izložio blagajnik Željko Dudović. Sve točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene.

Na skupštini su, osim članova društva, bili nazočni i općinski načelnik Mirko Rončević, predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać te predsjednici ostalih udruga s područja općine Čađavica.

Po završetku Skupštine, prisutnima je putem video-projekcije prikazan kratak pregled svih aktivnosti tijekom prošle godine. Na pozitivnoj prezentaciji općine Čađavica u našoj domovini i izvan nje, na čuvanju kulturne baštine ovog kraja, a posebno na okupljanju mladih, riječi zahvale i podrške uputili su i općinski načelnik Mirko Rončević i predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać.  

Kako su najavili, Kulturno-umjetničko društvo ”Podravina” Čađavica u pripremi je i provedbi nekoliko važnih projekata, među kojima je projekt izrade 10 ženskih pregača za koje su od Ministarstva kulture i medija dobili 5.500 kuna. Na županijski Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi u 2023. godini javili su se s dva projekta, a riječ je o nabavi/izradi posavskih opanaka te o organizaciji smotre folklora “Petrovo je i žito se zlati skupa ćemo zapjevati”, za koje čekaju rezultate.

(www.icv.hr, adf, KUD Podravina; Foto: Ž. Predrevac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content