Veterinarska ambulanta Pitomača iznijela svoju stranu priče: “Plaćanje i novac nisu uopće bili spomenuti i pružanje pomoći nije bilo pod upitnikom ni jedan tren”

Nakon što se prošlog tjedna društvenim mrežama proširila objava Pitomačanina Svena Jambrišaka o nastradalom psu kojem je Veterinarska ambulanta Pitomača odbila pomoći, danas (ponedjeljak) iznijeli su svoju stranu priče.

– Veterinarska ambulanta Pitomača s obzirom na netočne objave o nedavnom nesretnom događaju prisiljena je otvoriti profil radi iznošenja točnih podataka o ozlijeđenom psu i ne mjerljivoj šteti koja je nanesena veterinarskoj ambulanti. U prilogu su činjenice i službena zabilješka komunalnog redara.

Veterinarska tehničarka došla je na identifikaciju ozlijeđenog psa u ulici Ljudevita Gaja u Pitomači. Pored psa bila je veterinarska tehničarka i gospodin ispred kuće gdje se nalazio pas. Identifikacijom utvrdila je da pas nema mikročip i pozvala dežurnog veterinara da dođe pružiti pomoć psu.

Poštovani gospodin Sven Jambrišak doktor veterinarske medicine tamo nije bio. Dežurni veterinar bio je na intervenciji u Starom Gracu i javio da stiže za 10-15 minuta. Po njegovom dolasku psa više nije bilo. Plaćanje i novac nisu uopće bili spomenuti i pružanje pomoći nije bilo pod upitnikom ni jedan tren – objavili su iz pitomačke Veterinarske ambulante, te u objavi priložili službenu zabilješku komunalnog redara. 
 

– Jedinstveni upravni odjel Općine Pitomača, Odsjek za prostorno uređenje i komunalne poslove Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, OIB: 80888897427, (komunalni redar) zaprimio je telefonsku prijavu između 8:30 i 9:00 sati, da se u ulici Ljudevita Gaja oko kućnog broja 80, u Pitomači, nalazi pas na kojeg je naletjelo vozilo te da je na zelenoj površini i treba ga zbrinuti.

Tijelom izlaska na uviđaj zaprima se još jedan poziv oko 9:00 sati od strane službe 112 kako je vozilo naletjelo na psa, u kojem navodim kako smo već zaprimili istu prijavu te da krećem na uviđaj. Također u istom pozivu povratno dobivam informaciju kako je djelatnica Veterinarske stanice Pitomača izašla na teren te da je izvršeno očitanje čipa na psu i ustanovljeno da pas nije čipiran. S obzirom na navedeno da pas nema čip kontaktirana je dežurna služba tvrtke Komunalno Pitomača d.o.o. kako bi se pas maknuo privremeno s ceste dok se ne zbrine, prilikom čega dobivam informaciju kako su već bili na mjestu gdje je pas ali da je pas živ i ozlijeđen. Prilikom dolaska na mjesto događaja zatekao sam navedenog psa na zelenoj površini uz cestu ispred kućnoj broja 80, Ljudevita Gaja, Pitomača te okupljene susjede. Vidjevši da je pas teško ozlijeđen kontaktiram Veterinarsku stanicu Pitomača i zatražujem da izađu kako bi se pas ukoliko mu se ne može pomoći uspavao, na što je djelatnica koja se javila nakon kratke konzultacije s kolegom izjavila da kolega dolazi za 10 minuta što je prihvaćeno. Prilikom čekanja dežurnog veterinara zaustavo se je bračni par Jambrišek te ozlijeđenom psu žele pomoći i odvoze ga svojim automobilom u Feliks veterinarsku praksu za male životinje da mu pomognu. Nakon čega je ponovo kontaktirana Veterinarska stanica Pitomača te obustavljen njihov dolazak i pokušano kontaktirati Feliks veterinarsku praksu za male životinje kako bi ih primili i pokušali pomoći psu – stoji u zabilješci.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content