Završna svečanost 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju, Virovitičanka Anja Duršot osvojila 2. nagradu

U Hrvatskom domu u Križevcima, održana je završna svečanost 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju. U toj su prilici dodijeljene nagrade i pohvale autorima najuspjelijih fotografija koje su prispjele na natječaj, predstavljen je fotokatalog „Kapi vinske ljubavi“ sa širim izborom najuspjelijih fotografija, a domaćini su okupljenima i prezentirali najpoznatije hrvatske vinsko-pajdaške regule „Križevačke štatute“.

Prvu nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda, u kojem su bili vrsni hrvatski profesionalni fotografi Goran Matošević, Bernard Čović i Josip Mišo Lišanin, dobio je Branko Nađ iz Zagreba za fotografiju „Zvjezdana vrtnja“. Drugu nagradu osvojila je Anja Duršot iz Virovitice za fotografiju „Colourful vibrations“, dok je treću nagradu dobio Goran Jakuš iz Velike Gorice za fotografiju „Berba u vinogradu Krauthaker“.

Stručni ocjenjivački sud posebno je pohvalio još i Iliju Kordića iz Vrgorca za fotografiju Terra Madre loza, Georgija Srebrena iz Samobora za fotografiju Shadow dream te Tomislava Stipića iz Križevaca za fotografiju pod nazivom Martinje po „Križevačkim štatutima“.

326465606 1597775540676265 890477886237264823 n

Nagradu publike osvojila je Srednja gospodarska škola Križevci za fotografiju pod nazivom Poezija u čaši. Prve nagrade struke i publike bile su u vrijednosti od 3.000 kuna, druga nagrada struke 2.000 kuna, a treća nagrada 1.000 kuna. Svi su dobitnici dobili i gradonačelnikovo vino te križevačke čokolade, a čestitali su im pročelnik za financije grada Križevaca Ivan Biškup, predsjednik Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ Siniša Katavić te članovi stručnoga ocjenjivačkog suda.

Svima okupljenima darovan je fotokatalog „Kapi vinske ljubavi“ koji je na 90 stranica uredila i predgovor napisala autorica fotonatječaja Tanja Baran, a u kojem je izbor od 36 fotografija 24 autora koje je izabralo tročlano povjerenstvo na natječaju koji je trajao od 1. rujna do 1. prosinca 2022. Publika je birala najbolju fotografiju između tih 36 fotografija na Facebooku Društva „Križevački štatuti“ u božićnom vremenu, od Badnjaka 24. prosinca 2022. do Bogojavljenja 6. siječnja 2023.

Proglašenju dobitnika prethodila je prezentacija „Križevačkih štatuta“ koju su izveli počasni predsjednici Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ Tanja Baran i Zoran Homen te Siniša Pleše, dok su vinskim pjesmama glazbeno prezentaciju obogatili tamburaši KUD-a „Prigorje“. Održavanje završne svečanosti organizirali su Društvo za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ i Grad Križevci. Suorganizacijski su sudjelovali Destinacijska agencija Križevci i KTC Križevci.

(krizevackistatuti.hr, vpz.hr, Foto: krizevackistatuti.hr, Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content