Općina Suhopolje nastavlja sa sufinanciranjem kastracije pasa i mačaka u 2023. godini

Općina Suhopolje će i u 2023. godini sufinancirati kastraciju pasa i mačaka u vlasništvu mještana koji imaju prebivalište na području općine Suhopolje. Za tu namjenu u općinskom proračunu izdvojeno je 1.327,23 eura, a sufinancirat će se kastracija pasa: 40,00 eura za ženke, 27,00 eura za mužjake te kastracija mačaka: 27,00 eura za ženke i 14,00 eura za mužjake.

Prema riječima načelnika Suhopolja Gorana Doležala cilj je na ovaj način pomoći mještanima i potaknuti ih na kastraciju svojih ljubimaca kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje, a samim time i napuštanje životinja.

– Na ovaj način, u suradnji s Prijateljima životinjama, želimo spriječiti napuštanje životinja koje se događa zbog nekontroliranog razmnožavanja. Općina Suhopolje nastavlja dosadašnju praksu sufinanciranja kastracije pasa i mačaka koja se provodi od 2019. godine, a cilj je osvijestiti vlasnike kućnih ljubimaca na području naše općine o prednosti koju kastracija nosi za životinje kao i potaknuti mještane na odgovorno ponašanje kako bi se smanjio broj napuštenih životinja – rekao je načelnik Doležal te dodao da se kastracija može obaviti u Veterinarskoj stanici Suhopolje i Veterinarskoj praksi za male životinje – Feliks u Virovitici.

Odluku i izjavu koje je potrebno priložiti prilikom odlaska veterinaru možete pronaći OVDJE.

(suhopolje.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content